GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό

«Πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές της επένδυσης και άρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η ασφάλεια δικαίου στην οποία μπορεί ...


«Πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές της επένδυσης και άρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η ασφάλεια δικαίου στην οποία μπορεί να υπολογίζει ο επενδυτής», δηλώνει ο Γιώργος Σταθάκης σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσθέτει ότι «από την πλευρά μας έγιναν όλα τα βήματα σωστά» σύμφωνα με τον σχετικό νόμο για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ότι έχουν υπογραφεί και έχουν προχωρήσει όλα όπως έπρεπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε για πρώτη φορά την υποβολή του σχεδίου από την πλευρά της επένδυσης», συνεχίζει για να τονίσει: «Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση, παρά τον θόρυβο, να προχωράει με σταθερά βήματα, αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως υποκρύπτουν αστοχίες, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις, π.χ. εξαιτίας προσφυγών στο ΣτΕ».

Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση της ΡΑΕ ότι η ΔΕΗ πρέπει να λάβει για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 360.000.000 ευρώ και με ποιο κριτήριο θα λάβει ο υπουργός αυτή την απόφαση, αλλά και πώς θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τόσα χρήματα, ο κ. Σταθάκης απαντά ότι «κριτήριο θα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα της η ΔΕΗ και ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση