GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στη Μασσαλία

Ο άνδρας που τραυμάτισε θανάσιμα δύο γυναίκες έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία "ήταν γνωστός από τις αστυνομι...


Ο άνδρας που τραυμάτισε θανάσιμα δύο γυναίκες έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία "ήταν γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου", αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου" που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες, διευκρίνισε πηγή από τις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έγραψε σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter "Παραμένουμε σε επιφυλακή. Θυμός και θλίψη για τα θύματα. Υποστήριξη στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν".

Σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εξέφρασε "την οργή και την αγανάκτησή του για την επίθεση στη Μασσαλία" που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας ότι η σκέψη του είναι σε όλους τους Μασσαλιώτες.

Αστυνομικές πηγές περιέγραψαν την επίθεση ως "πιθανή τρομοκρατική ενέργεια". Τρεις αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος φώναξε "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Αλλάχ είναι ο μεγάλος) την ώρα που πραγματοποίησε την επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας.

Τα δύο θύματα, η 17χρονη και μία 2οχρονη, έφεραν τραύματα, είπαν δύο αστυνομικές πηγές.

"Αν δεν ήταν εκεί ο στρατός, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους", δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Bleu Province η βουλευτής Μασσαλίας Σαμιά Γκαλί.

Περίπου 200 αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους κοντά στο σταθμό σταμάτησε. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η επιχείρηση συνεχίζεται.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού άνοιξε έρευνα για τρομοκρατικό περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters πως είδε έναν άνδρα να βγάζει από το μανίκι του ένα μαχαίρι και να μαχαιρώνει ένα νεαρό κορίτσι και μετά μια δεύτερη γυναίκα φωνάζοντας πιθανότατα "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".

Η ίδια μάρτυρας πρόσθεσε ότι είδε στρατιώτες της δύναμης Σαντινέλ που περιπολούν στην περιοχή να φθάνουν στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Σεν-Σαρλ.

Δύο αστυνομικές πηγές είπαν πως ο δράστης κρατούσε ένα χασαπομάχαιρο, ήταν περίπου 30 ετών και είχε εμφάνιση Βορειοαφρικανού. Μία από τις πηγές είπε πως δεν βρέθηκε πάνω του ταυτότητα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση