GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς - ΒΙΝΤΕΟ

Στον 6ο του αγώνα στις τελευταίες επτά μέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια ηρωική προσπάθεια για να κερδίσει τον Diego Schwar...


Στον 6ο του αγώνα στις τελευταίες επτά μέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια ηρωική προσπάθεια για να κερδίσει τον Diego Schwartzman και την κόπωση, "λύγισε" όμως με 6-3, 7-5 και ολοκλήρωσε στην ημιτελική φάση την φανταστική του εβδομάδα στην Αμβέρσα. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον 19χρονο πρωταθλητή μας, που έκανε την πρώτη του μεγάλη δήλωση στα "σαλόνια" της ΑΤΡ και τη Δεύτερα θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα μπει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Στέφανος Τσιτσιπάς άργησε να βρει ρυθμό, όταν το έκανε έδειξε ικανός για άλλη μια σπουδαία επιτυχία, όμως όσο περνούσε η ώρα τα πόδια του "βάραιναν" όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα τελικά να μην ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του και να ηττηθεί από τον Diego Schwartzman με 6-3, 7-5, στα ημιτελικά του European Open.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έγραψε ιστορία με την τεράστια νίκη του επί του David Goffin στην Αμβέρσα, όχι μόνο προερχόταν από αυτή την εξαντλητική αναμέτρηση, αλλά συνολικά είχε δώσει 6 αγώνες στις τελευταίες 7 μέρες!

Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νεοσύστατο 250άρι τουρνουά της ΑΤΡ την προηγούμενη Κυριακή, από το προκριματικό ταμπλό. Είχε και εκεί μια πολύ δύσκολη νίκη, καθώς στον 1ο γύρο μπορεί να κέρδισε τον Zizou Bergs με 6-0, 6-3, στον 2ο και τελευταίο όμως χρειάστηκε την ανατροπή για να επικρατήσει του Sebastian Ofner με 6-7 (7), 6-4, 6-4.

Πήρε την 5η συνεχόμενη πρόκρισή του σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης και πέτυχε την δεύτερη του ATP-level νίκη απέναντι στον Pablo Cuevas, No. 33 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 6-4. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ivo Karlovic που εγκατέλειψε, για να μπει στον πρώτο του ΑΤΡ προημιτελικό και να πετύχει την επική νίκη του με το Νο. 10 του κόσμου, David Goffin.

Σήμερα, το ξεκίνημα του Στέφανου δεν ήταν το ιδανικότερο δυνατό και έμεινε πίσω με το καλημέρα με break, στο 2-0. Δεν κατάφερε να απειλήσει το σερβίς του Schwartzman στο 1ο σετ και ο βραχύσωμος Αργεντινός, ο οποίος είχε 3 χαμένα break point στο 5ο game (3-2), έκανε τελικά το double break στο 6-3, για να κλείσει το 1ο σετ σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Ο Τσιτσιπάς, όπως είχε κάνει και χθες με τον Goffin, ανέβασε στροφές στο 2ο σετ. Δυο φορές προηγήθηκε με break, πρώτα με 2-0 και έπειτα με 4-2, δέχτηκε όμως άλλο ένα break στο 8ο game και ο Schwartzman τον ισοφάρισε σε 4-4. Η γλώσσα του σώματος έδειχνε έντονη κόπωση από την πλευρά του Έλληνα παίκτη, που κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, στο 12ο game όμως υπέστη άλλο ένα break και αποχαιρέτησε το τουρνουά.

Πηγή:tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση