GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η Σοφία, το ρομπότ που έγινε πολίτης της Σαουδικής Αραβίας - ΒΙΝΤΕΟ

Η Σαουδική Αραβία έγινε η πρώτη χώρα η οποία έδωσε υπηκοότητα σε ένα ρομπότ. Η κίνηση είναι μέρος μιας προσπάθειας προώθησης της χώρας ω...


Η Σαουδική Αραβία έγινε η πρώτη χώρα η οποία έδωσε υπηκοότητα σε ένα ρομπότ. Η κίνηση είναι μέρος μιας προσπάθειας προώθησης της χώρας ως ένα μέρος προώθησης της τεχνητής νοημοσύνης και ανοίγει δρόμο ώστε το ρομπότ να αναγνωριστεί ως κανονικός πολίτης. Πολλοί όμως είναι αυτοί που τονίζουν πως τα δικαιώματα ενός κανονικού πολίτη δεν τα έχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν αυτή τη στιγμή στη Σαουδική Αραβία.

Το ρομπότ, που έχει το όνομα Σοφία, ανακηρύχθηκε πολίτης της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού συνεδρίου στο Ριάντ, σύμφωνα με το επίσημο δελτίου Τύπου που εξέδωσε η χώρα.

Η Σοφία, μάλιστα, ευχαρίστησε όσους βρίσκονταν εκεί αλλάς και τη χώρα για την τιμή που της έγινε. Συγκεκριμένα ανέφερε «Σε ευχαριστώ, βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Αυτή η ξεχωριστή στιγμή με γεμίζει περηφάνια. Είναι πραγματικά ιστορική στιγμή να είμαι το πρώτο ρομπότ που αναγνωρίζεται ως πολίτης».

Ξεκαθάρισε επίσης, μεταξύ άλλων πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί από την άνοδο των ρομπότ. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπετε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ» ανέφερε χαριτολογώντας.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτηση του για το γεγονός, καθώς η Σοφία απολαμβάνει ήδη ελευθερίες τις οποίες οι γυναίκες πολίτες της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν. Η Σοφία δεν είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί με συνοδό, ούτε να φοράει αμπάγια, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε αναρτήσεις τους στο Twitter.

A number of internet users have pointed out that while the country might be celebrating the rights it has given to female-appearing robots, the country still only gives limited rights to human women. A joke hashtag about Sophia asking to drop the system under which every female citizen must have a male guardian has been tweeted a third as many times as a popular one about the news, according to the BBC.

Επίσης, η Σοφία απολαμβάνει περισσότερα προνόμια και από τους μετανάστες εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Murtaza Hussain.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση