Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

  Έγγραφο - ντοκουμέντο του ΕΦΚΑ: Αγώνας δρόμου για να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις


  Ακόμη και το Σαββατοκύριακο ζητά με επιστολή της η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να εργαστούν οι υπάλληλοι του ταμείου, προκειμένου να εκδοθούν όσες περισσότερες συντάξεις γίνεται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου.
  Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι με την έκτακτη πληρωμή τη δόση Σεπτεμβρίου που έλαβε από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  Πρόκειται για πόρους που προέρχονται από τον ESM, οι οποίο κινδυνεύουν να επιστραφούν γι' αυτό και όπως προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση, ο διοικητής του ταμείου Θανάσης Μπακαλέξης καλεί τους εργαζόμενους στις αρμόδιες διευθύνσεις, να εκκαθαρίσουν και να κλείσουν όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται στη λίστα με τις εκκρεμότητες, δουλεύοντας ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
  Αναλυτικά, με έγγραφό του προς τους διευθυντές και προϊστάμενους των δομών που εκδίδουν συντάξεις, γνωστοποιεί ο ίδιος, ότι στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει “εμβόλιμη πληρωμή” ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.
  Αντίστοιχα, εμβόλιμες πληρωμές εκτιμάται ότι θα διενεργηθούν και κατά τους υπόλοιπους μήνες και προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της ενοποίησης των ταμείων, των καθυστερήσεων στην έκδοση σημαντικών εγκυκλίων και των πολλών οργανωτικών προβλημάτων χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
  Στο οικονομικό επιτελείο πάντως, εκτιμούν ότι ο στόχος του Οκτωβρίου, για μείωση του κόστους των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης (σε σχέση με τον Απρίλιο) θα επιτευχθεί. Στο έγγραφό του προς τους εργαζόμενους, ο κ. Μπακαλέξης επισημαίνει ότι το θέμα είναι”ιδιαίτερα κρίσιμο” καθώς και ότι το αποτέλεσμα των ενεργειών των εργαζόμενων “θα επηρεάσει συνολικά την χρηματοδότηση της χώρας”.
  Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «εξυπακούεται ότι για όσους υπαλλήλους απασχοληθούν εντός του προσεχούς σαββατοκύριακου θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους, από 1.1.2018.
  Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της κατάστασης και των πιέσεων που ασκούνται για την έκδοση όσο το δυνατόν περισσότερων οριστικών συντάξεων εντός του 2017, είναι ότι το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΦΚΑ με τους αρμόδιους Διευθυντές έκδοσης συντάξεων σε Αττική αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και επαναπροσδιορίστηκαν οι στόχοι, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλές από τις περίπου 140.000 εκκρεμείς αιτήσεις είτε δεν είναι ολοκληρωμένες με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται, είτε δεν αφορούν συντάξεις αλλά ερωτήματα π.χ. για χρόνους ασφάλισης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έγγραφο - ντοκουμέντο του ΕΦΚΑ: Αγώνας δρόμου για να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις Rating: 5 Reviewed By: Press- gr