Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

  Πρόεδρος ΡΑΕ: Στρεβλός ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ


  «Στρεβλό» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Μπουλαξής τον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

  «Είναι κάτι που έχουμε εντοπίσει εδώ και πολλούς μήνες και εξ αυτού του λόγου έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο αλλαγής των χρεώσεων αυτών, μαζί με κάποιες αλλαγές που πρέπει να συνοδεύσουν αυτή την παρέμβαση και έχουμε κάνει την εισήγησή μας ως ΡΑΕ στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας» είπε ο κ. Μπουλαξής στον ΑΝΤ1.

  Στη επισήμανση από τον Γιώργο Παπαδάκη ότι αν η χρέωση γίνεται κλιμακωτά, ο καταναλωτής θα δει μείωση στον λογαριασμό του, ο κ. Μπουλαξής σημείωσε: «Βεβαίως, εφόσον έχετε φτάσει στην κλίματα των 2.000 και πάνω, που είναι εκεί οι μεγάλες επιβαρύνσεις, θα δείτε σημαντικότατη μείωση. Να πω ένα παράδειγμα, εάν κάποιος έχει καταναλώσει 2000 κιλοβατώρες σε ένα 4μηνο θα πληρώσει, μιλάμε πάντοτε όχι για το σύνολο του λογαριασμού του ρεύματος, για μια από τις χρεώσεις τις ρυθμιζόμενες όπως τις καλούμε που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Για αυτήν την χρέωση συζητούμε μόνο. Οι υπόλοιπες έχουν άλλο χαρακτήρα. Υπολογίζονται, αλλιώς, πιο κλιμακωτά. Αλλά για τη συγκεκριμένη χρέωση, εάν εσείς έχετε 2000 ΚW κατανάλωση, θα πληρώσετε περίπου 30 ευρώ. Εάν όμως καταναλώσετε 2001, δηλαδή για μια μόνο κιλοβατώρα, η χρέωση εκτινάσσεται κατά περίπου 50 ευρώ παραπάνω!»

  Στο ερώτημα τι γίνεται με τις κλίμακες κατανάλωσης κιλοβατώρας της ΔΕΗ ο κ. Μπουλαξής είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτό δεν ρυθμίζεται νομοθετικά διότι είναι στην δικαιοδοσία του παρόχου. Εκείνο που μπορούμε να δούμε και το εξετάζουμε ήδη είναι, εάν μπορούμε να βάλουμε αντίστοιχους κανόνες στο πώς θα υπάρχει αυτή η χρέωση».

  Αξίζει να αναφερθεί ότι για τις στρεβλές χρεώσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η ΡΑΕ έχει τοποθετηθεί από την άνοιξη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πρόεδρος ΡΑΕ: Στρεβλός ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr