GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο

«Δεν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, κατά τη διά...


«Δεν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στις Βρυξέλλες. Σημείωσε παράλληλα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου.

Ο Πουτζντεμόν ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, γιατί είναι η πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι η επίσκεψή του δεν αφορά τη βελγική κυβέρνηση. «Βρίσκομαι εδώ για να δράσω σε πλήρη ελευθερία και ασφάλεια», ανέφερε ο Πουτζντεμόν υπογραμμίζοντας ότι το καταλανικό ζήτημα είναι ένα «ευρωπαϊκό ζήτημα».

«Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες για να κάνουμε σαφές το πρόβλημα της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης", ανέφερε ο Κ. Πουτζντεμόν. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η καταλανική κυβέρνηση και ο λαός της Καταλονίας θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου και απηύθηνε ερώτημα στην ισπανική κυβέρνηση αν και αυτή θα κάνει το ίδιο.

Ο Πουτζντεμόν ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση τον κατηγορεί για ανταρσία και επεσήμανε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία όσο δεν έχει εγγυήσεις για μια δίκαιη αντιμετώπιση από την ισπανική δικαιοσύνη.

Δήλωσε παράλληλα ότι χρειάζεται μία «επιβράδυνση» της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας για την αποφυγή ταραχών, την ώρα που η Μαδρίτη ανακάλεσε προσωρινά το καθεστώς αυτονομίας της ισπανικής κοινότητας, η οποία τελεί πλέον υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Υποχρεωθήκαμε να προσαρμόσουμε το σχέδιο εργασίας μας για να αποφύγουμε τη βία» και αν «αυτή η στάση έχει ως τίμημα την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Δημοκρατίας, τότε πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι ένα λογικό τίμημα για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».

1 σχόλιο

  1. Χωρίς Βία Δεν Έρχεται τόσο η Ελευθερία όσο και η Ανεξαρτησία Αυτό το λέει η Ιστορία! (δίς)!!!! ΣΥΝΘΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση