Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  Έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου: Η κάνναβη στην Αλβανία καλλιεργείται ακόμη και σε κρατικές ιδιοκτησίες


  Σοκάρει η μελέτη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την καλλιέργεια και παραγωγή κάνναβης στην Αλβανία.

  Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα, Gazeta Shqiptare, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την ABC News, μυστική έκθεση για τα ναρκωτικά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, κατατάσσει την Αλβανία ως μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη αναφέροντας πως η καλλιέργεια της γίνεται ακόμη και σε κρατικές ιδιοκτησίες.

  Η έκθεση, στην οποία αναφέρονται στοιχεία του 2016, στάλθηκε, μάλιστα, στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, του Γραφείου της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους.

  Στα έγγραφα αυτά, που έχουν τον χαρακτήρα του «εμπιστευτικού», αναφέρεται ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διεθνείς διακινητές ναρκωτικών συνεργάζονται με τους Αλβανούς παραγωγούς. Ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι δαπανούν περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά ναρκωτικών.

  Ταυτόχρονα, οι Ιταλοί, με τη σειρά τους, επισημαίνουν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ ανησυχητικό, ζητούν να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να παραλύσει το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχεται από την Αλβανία.

  Στην έκθεση του 2016, αναφέρεται ότι η ‘Guarda di Finanza’ και το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη φωτογράφηση φυτειών ναρκωτικών, αλλά αυτή η στρατηγική δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική στην πράξη.

  Η έκθεση για την Αλβανία, αναφέρει ότι η καλλιέργεια των ναρκωτικών γίνεται σε εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, μέσα σε σήραγγες, θερμοκήπια, κρατικές ιδιοκτησίες και αποθήκες.

  Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Εσωτερικών-επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας, εκείνης της εποχής, του Σαϊμίρ Ταχίρι.

  Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, υπάρχουν υποψίες ότι έχει ευνοήσει την εγκληματική ομάδα των αδελφών Χαμπιλάι, να διαπράξου παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατά την περίοδο 2013-2017.

  Πηγή ρεπορτάζ: gsh.al

  Αυτό είναι το αλβανικό δημοσίευμα, σε bold η αναφορά στην καλλιέργεια σε κρατικές ιδιοκτησίες:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου: Η κάνναβη στην Αλβανία καλλιεργείται ακόμη και σε κρατικές ιδιοκτησίες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr