GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! ΠΟΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΑΦΑ έκανε (για την "κλήρωση" στα σχολεία) η Κεραμέως της ΝΔ

Από τον Γιάννη Δαίδαλο. Σε μια απίστευτη γκάφα, αν μη τι άλλο, υπέπεσε πριν από λίγη ώρα (βράδυ Κυριακής) η βουλευτής και τομεάρχης Πα...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο.

Σε μια απίστευτη γκάφα, αν μη τι άλλο, υπέπεσε πριν από λίγη ώρα (βράδυ Κυριακής) η βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως η οποία εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "Εψιλον" μαζί με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν αφορούσε τα περιστατικά στα σχολεία αφενός της Σαντορίνης όπου η Χρυσή Αυγή εμπόδισε την παρέλαση επειδή η σημαιοφόρος ήταν από την Αλβανία και αφετέρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης. Εκεί είχε κληρωθεί σημαιοφόρος ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν ο οποίος τελικά δεν κράτησε την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης καταδίκασε, ευνόητα, και τα δύο περιστατικά. Το ίδιο ακριβώς έκανε, παίρνοντας τον λόγο, και η κ. Κεραμέως η οποία είπε: "Και τα δύο περιστατικά είναι απολύτως καταδικαστέα και το λέω με απερίφραστο τρόπο... Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει πώς θα θωρακίσει, πώς θα επιβάλει την τάξη και το νόμο σε τέτοια παρόμοια περιστατικά!" Μάλιστα, αυτή η δήλωσή της προκάλεσε και το θετικό σχόλιο της παρουσιάστριας Αμαλίας Κάντζου η οποία της είπε "είναι πολύ σημαντικό ότι συμφωνείτε κι εσείς..."

Όμως αυτή η δήλωση της κ. Κεραμέως άναψε μέσα σε λίγα λεπτά φωτιές στη ΝΔ καθώς -αν και αρμόδια τομεάρχης- εξομοιώνοντας και τα δύο περιστατικά ακύρωσε τις θέσεις του κόμματος της κατά της τακτικής των κληρώσεων για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις.

Η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δώσει μάλιστα σκληρή μάχη, με ευνοϊκή απήχηση στην κοινή γνώμη, κατά της νέας ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας για την κλήρωση, καταγγέλλοντας σε πολύ υψηλούς τόνους την κατάργηση του συστήματος της αριστείας.

Στην περίπτωση του σχολείου της Δάφνης, ο 11χρονος -ανεξάρτητα από το θέμα της εθνικότητάς του και της διάκρισης που εξ αυτής υπέστη- ορίστηκε αρχικά ως σημαιοφόρος μόνο και μόνο λόγω του νεοεφαρμοζόμενου συστήματος της κλήρωσης και όχι λόγω των μαθητικών επιδόσεων.

Σε αυτή τη βάση η κ. Κεραμέως έχει προκαλέσει τις πρώτες εσωτερικές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στο κόμμα της καθώς έτσι όπως καταδίκασε "και τα δύο περιστατικά", δίχως να κάνει τους αναγκαίους και απαραίτητους διαχωρισμούς, άφησε την εντύπωση ότι αποδέχεται πλέον το σύστημα της κλήρωσης. Τουλάχιστον, όπως επισημαίνεται, θα μπορούσε παράλληλα με την "καταδίκη" να επαναλάβει επ΄ αυτού τις θέσεις της ΝΔ κατά της κυβερνητικής ρύθμισης. Όμως δεν το έκανε...

Δείτε το βίντεο στα πρώτα λεπτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση