GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγος δικηγόρος: Ο Πουτζντεμόν είναι στις Βρυξέλλες και τον εκπροσωπώ

Σύγχυση επικρατεί στο Βέλγιο αναφορικά με τη θρυλούμενη άφιξη του Κάρλες Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες.  Ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπεκαέρ επι...


Σύγχυση επικρατεί στο Βέλγιο αναφορικά με τη θρυλούμενη άφιξη του Κάρλες Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες. 

Ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπεκαέρ επιβεβαίωσε απόψε ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο και ότι ο ίδιος ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει. Στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters δεν διευκρίνισε ωστόσο αν εργάζεται ώστε να υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στον Πουτζντεμόν.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν με όρισε νομικό εκπρόσωπό του, καθώς επί του παρόντος βρίσκεται στο Βέλγιο", είπε ο Μπεκαέρ, ο οποίος εδρεύει στην πόλη Τιλτ.

"Είμαι ο δικηγόρος του για την περίπτωση που θα με χρειαστεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες υποθέσεις που να προετοιμάζω για αυτόν", πρόσθεσε.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας φέρεται να ταξίδεψε με αυτοκίνητο ως την Μασσαλία και στη συνέχεια αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο ουδείς να τον έχει ως τώρα συναντησει δημοσίως.

Το εθνικιστικό κόμμα της Φλάνδρας N VA, το οποίο βελγικά μέσα ενημέρωσης το εμφάνιζαν να έχει καλέσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν, προέβη σε διάψευση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου που βρίσκεται στην αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Μισέλ να δώσει διευκρινίσεις, χωρίς προς το παρόν αυτό να συμβεί.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φέρεται να συνοδεύεται από πέντε ‘'υπουργούς'' της έκπτωσης κυβέρνησης της Καταλονίας ενώ εντείνονται οι φήμες ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση