GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζουν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης-Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα μόνο αν υπάρξει έλλειμμα στα έσοδα -ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Κ. Ανδρή Ριζικά αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος απόκτησης διπλώματος οδήγησης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών κα...


Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος απόκτησης διπλώματος οδήγησης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Μαυραγάνης επισήμανε πως το επόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα λύνεται το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς που παρατηρείται στις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου για υιοθέτηση του συστήματος «ανέπαφων εξετάσεων» κατά το οποίο ο εξεταστής δεν θα βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο εξεταζόμενος αλλά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο control panel μέσα από το οποίο θα δίνει εντολές αλλά και θα παρακολουθεί τον εξεταζόμενο μέσω καμερών που θα έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της σχολής οδηγών.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μαυραγάνης εκτιμά πως δεν «μπλοκαριστούν» όλες οι πιθανές συναλλαγές μεταξύ υποψήφιων οδηγών, σχολών αλλά και εξεταστών.

Στελέχη από Σχολές Οδηγών εκτιμούν πως ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξει ο εξεταστής το αυτοκίνητο από την έξω μεριά, δηλαδή πόσο κοντά βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ή στα πλησιέστερα οχήματα κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος ή ακόμη και στην πραγματοποίηση οπισθοπορείας ή οπισθογωνίας.

Επίσης ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε πως με την επερχόμενη ψηφιοποίηση στις Σχολές Οδηγών θα εξαλειφθούν τα κρούσματα «πλασματικών» ωρών διδασκαλίας ή ακόμη και μαθημάτων οδήγησης που δεν κάνουν κάποιες σχολές καθώς θα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης εκτιμά πως πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης και τα πρώτα μαθήματα να γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο.

Ειδικά για το σύστημα των εξετάσεων ο Πανελλήνιος Σύλλογος έχει προτείνει τη δημιουργία ενός αποκλειστικού Σώματος Εξεταστών που θα απασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα των εξετάσεων και θα είναι πιστοποιημένοι.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr για την πραγματοποίηση των αλλαγών στο σύστημα εξετάσεων υποψήφιων οδηγών «αγκάθι» παραμένουν οι υπάρχοντες εξεταστές καθώς θεωρούν ότι το νέο σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Κλήσεις ανάλογα με το εισόδημα μόνο αν υπάρξει έλλειμμα

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το θέμα της σύνδεσης των προστίμων της Τροχαίας με το εισόδημα των παραβατών ξεκαθάρισε ότι: «Έχουμε προτείνει να υπάρξει σύνδεση των κλήσεων της τροχαίας με εισοδηματικά κριτήρια μόνο σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικό κενό»…

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση