GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκινητική εξομολόγηση του πατέρα που είχε φωτογραφίσει την κόρη του να πεθαίνει από καρκίνο

Η σπαρακτική φωτογραφία ενός κοριτσιού που υποφέρει από έντονους πόνους, εξαιτίας του καρκίνου, είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, πρ...


Η σπαρακτική φωτογραφία ενός κοριτσιού που υποφέρει από έντονους πόνους, εξαιτίας του καρκίνου, είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, πριν από έναν χρόνο περίπου.
Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο ίδιος ο πατέρας της 4χρονης Τζέσικα Γουίλαν, που τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή, και την είχε ανεβάσει στο facebook, γράφοντας: «Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου».
Η κίνησή του αυτή όμως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι συμπαραστάθηκαν στον πατέρα, αλλά υπήρξαν και μερικοί που δεν κατάλαβαν γιατί το έκανε αυτό.
Φέτος, ο ίδιος ο Άντι Γουίλαν, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, εξηγεί γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη, μιλώντας στον Independent.

«Ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες όταν ήθελα να ξεφύγω και να καθαρίσω το κεφάλι μου. Μελετούσα ενώ περίμενα τις ατέλειωτες ώρες στο νοσοκομείο», λέει.
«Στην αρχή έβγαζα φωτογραφίες με σκοπό να τις δείξω όταν μεγαλώσει τι πέρασε. Όταν η ασθένεια εξαπλώθηκε, αυτό άλλαξε. Η πλειοψηφία των φωτογραφιών που τράβηξα ήταν από χαρούμενες στιγμές, όταν ήμασταν αισιόδοξοι», αναφέρει.
«Η φωτογραφία της Τζέσικα που πονούσε δεν τραβήχτηκε με σκοπό να δημοσιευθεί. Την τράβηξα για εμάς, ώστε όσος καιρός και να περάσει να μπορούμε να δούμε πως η απόφασή μας να μην επιχειρήσουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή της, ήταν η σωστή και να μας θυμίζει πόσο πόνο έζησε κατά την διάρκεια αυτής της κολασμένης αρρώστιας», είναι τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα.
«Καθώς την κοιτούσα όμως, συνειδητοποίησα την δύναμη της φωτογραφίας και θέλησα να δείξω σε όλους πως αυτό είναι το πραγματικό, το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου, το πρόσωπο που βλέπαμε όλο και πιο συχνά εκείνους τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δυνατή θα ήταν η επίδραση της φωτογραφίας σε ανθρώπους άγνωστους με την Τζέσικα», καταλήγει.
Κάθε χρόνο 300.000 παιδιά νοσούν με καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Στις πλούσιες χώρες, τα παιδιά αυτά έχουν 80% πιθανότητες να επιβιώσουν, την ώρα που στις πιο φτωχές οι πιθανότητες πέφτουν ακόμα και κάτω από το 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση