GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με ευθύνη του δημάρχου! ΔΙΝΟΥΝ τη χαριστική βολή στην Καλλιθέα...

Γιώργος Καστάνης ‎ Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 δίνεται η...

Γιώργος Καστάνης
Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 δίνεται η χαριστική βολή στην παραλία Καλλιθέας από τη διοίκηση Κάρναβου.Ενα ανοσιούργημα για την παραλία της πόλης μας, που ξεκίνησε με παράνομες εργασίες από ναυτηλιακούς παράγοντες το 2016 και συνεχίστηκε το 2017 με την βοήθεια της Υπουργού Τουρισμού και την προκλητική αδιαφορία Περιφέρειας και Κυβέρνησης.
Με τη δύναμη της ενισχυμένης αλλά εικονικής πλειοψηφίας του Δημάρχου καταλύεται πραξικοπιματικά ο ναυταθλητικός χαρακτήρας της παραλίας Καλλιθέας για τον οποίο για δεκαετίες αγωνίστηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και ομόφωνα τα δημοτικά συμβούλια της πόλης. Επιτρέπονται πλέον όλες οι δραστηριότητες και όχι μόνο οι αθλητικές (εµπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές κ.ο.κ.) Νομιμοποιείται ο υπαίθριος χώρος της αλιέων και στάθμευσης σκαφών να μετατραπεί σε ...βαφείο σκαφών με συντήρηση (για εργασίες υδροβολής και µουράβιασµα µε πιστοποιηµένα οικολογικά χρώµατα) και αφαίρεση του χρώµατος µε άλλους τρόπους. Ο χώρος αυτός είναι ανάμεσα στη ζώνη περιπάτου των κατοίκων και του γηπέδου ποδοσφαίρου!!!
Μετατρέπεται σε λιμάνι με όλες τις χρήσεις, εμπορικές κλπ και ναυτοεπισκευαστική ζώνη, η παραλία της Καλλιθέας και η ναυταθλητική μαρίνα της.
Οι σκέψεις του νυν δημάρχου, από τότε που ήταν διευθύνων στα Ολυμπιακά Ακίνητα, υλοποιούνται αυτή τη Δευτέρα.
Ταυτόχρονα νομιμοποιείται η παράνομη μέχρι σήμερα πρόσδεση του ημεροπολοίου COSMOS καθώς και η αναμενόμενη πρόσδεση και άλλων πλοίων έως 80 μέτρα μήκους.
Αναμένεται να δούμε αν η Περιφέρειας Αττικής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνουν τα στραβά μάτια στην εξέλιξη αυτή, καθώς και τη στάση των φορέων της πόλης και των αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν την παραλία της Καλλιθέας.
Είναι προφανές ότι οι Καλλιθεάτες με την εξέλιξη αυτή όχι μόνο χάνουν την όμορφη παραλία τους αλλά η αλλαγή χρήσης επιτρέπει και αιτιολογεί την πρόσθετη δόμηση.
Το ερώτημα είναι αν ο Δήμος έχει το νομικό δικαίωμα αλλαγής χρήσεων σε μία ναυταθλητική μαρίνα της οποίας έχει μόνο τη διαχείριση για μερικά χρόνια και μάλιστα με τους όρους χρήσεις για τους οποίους του παραχωρήθηκε.
Η απάντηση είναι πολύ απλή ΟΧΙ.
Ανοίγει λοιπόν ο κ Δήμαρχος τους ασκούς του Αιόλου που αν φυσήξουν θα χάσει αιτιολογημένα τη διαχείριση και μάλιστα για το καλό των φορέων και των κατοίκων.
Απομένει να δούμε αν υπάρχει κράτος δικαίου και Περιφέρεια Αττικής ή αν όλα αυτά αποτελούν μια συμπαιγνία εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής της περιοχής κόντρα στις δεσμεύσεις του ΕΣΟΑΠ για το μπάζωμα της παραλίας μας.
Σε μια τέτοια περίπτωση το Συμβούλιο Επικρατείας θα είναι μονόδρομος και μόνο σε αυτό θα ελπίζουν οι κάτοικοι της Καλλιθέας.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΙΛΙΣΟΣ 9.10.2017
http://www.kallitheapress.gr/ilisos3/

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση