GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρόν: Αντιμέτωπος με εξέγερση των δημοσίων υπάλληλων

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά Αντιμέτωπος με εξέγερση των δημοσίων υπαλλήλων, βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, ύστερα από την επίδειξη δύναμης ...


Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Αντιμέτωπος με εξέγερση των δημοσίων υπαλλήλων, βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, ύστερα από την επίδειξη δύναμης των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που παρέλυσαν τη Γαλλία, χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνδικάτου CGT, διοργανώθηκαν συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα 130 διαδηλώσεις.

Όπως ισχυρίζονται εκπρόσωποι του συνδικάτου, στις μεγαλύτερες 70 πόλεις, συμμετείχαν 400.000 άνθρωποι ωστόσο το γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για 55.000.

Στο Παρίσι η CGT, υποστηρίζει ότι η συμμετοχή άγγιξε τους 45.000 πολίτες, όμως η αστυνομία υποβαθμίζει στους 26.000.

Αργά χθες το βράδυ το υπουργείο εσωτερικών έκανε την εκτίμηση πως στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν από 209.000 έως 400.000 πολίτες.

Στη Γαλλία, οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν να απεργήσουν δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ήταν η πρώτη φορά που όλα μαζί τα συνδικάτα απηύθυναν κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για το δημόσιο, μεταξύ των οποίων είναι πάγωμα μισθών και οι περικοπές 120.000 θέσεων εργασίας.

Καθ' όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολλά σχολεία, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία . Από την απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκλήθηκε η ακύρωση πολλών πτήσεων.

Στο περιθώριο των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις στη γαλλική πρωτεύουσα όπου έγιναν 8 συλλήψεις.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση