GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι καταφέρθηκε κατά των διοργανωτών του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατη...


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι καταφέρθηκε κατά των διοργανωτών του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατηγορώντας τους για εξαπάτηση των πολιτών.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το σχέδιο για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο συντηρητικός ηγέτης σε τηλεοπτική ομιλία του.
«Οι κάτοικοι της Καταλονίας εξαπατήθηκαν για να συμμετάσχουν στην απαγορευμένη ψηφοφορία», τόνισε ο Ραχόι, προσθέτοντας πως το δημοψήφισμα ήταν μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου από την περιφερειακή κυβέρνηση κατά της νομιμότητας και της δημοκρατίας. «Είναι ένα μονοπάτι που δεν οδηγεί πουθενά», διαμήνυσε ο Ραχόι.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας που τήρησαν τον νόμο και έκαναν την δουλειά τους.
Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα. «Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου (...) στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».
Ακόμη, δήλωσε πως θα καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας σε διάλογο για το μέλλον της χώρας, μετά και το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση