Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

  Κεντροαριστερά: Διαφωνία για τις μετεκλογικές συνεργασίες στο πρώτο ντιμπέιτ


  Οι διαφωνίες για τις μετεκλογικές συνεργασίες και την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, καθώς και η συμφωνία για ενότητα και κοινή πορεία ώστε η χώρα να προχωρήσει "πέραν του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της πελατειακής συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ", ήταν το στίγμα του πρώτου ντιμπέιτ των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.
  Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση επικεντρώθηκε στη πολιτική των συνεργασιών, στην ανάγκη να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής και να μεταρρυθμιστεί το κράτος ώστε να ενισχυθεί η παραγωγική Ελλάδα.
  Η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Απόστολος Πόντας, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, και ο Δ. Τζιώτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους ως προς το ποιος μπορεί να οδηγήσει την προοδευτική παράταξη στη νέα εποχή, τη μορφή του νέου κόμματος και τα χαρακτηριστικά του νέου ηγέτη.
  Όλοι σχεδόν συμφώνησαν ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να βασίζεται σε προοδευτικές προγραμματικές δεσμεύσεις τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα υποχρεωθούν να απαντήσουν αν θα δεχθούν τη προγραμματική πρόταση της προοδευτικής παράταξης. Επίσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής με την καθιέρωση κλιμακωτά μπόνους εδρών.
  Ο Γιάννης Ραγκούσης διαφώνησε, λέγοντας με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει με ανοχή ή να πάρει την ευθύνη νέων εκλογών.
  Στο κεντρικό θέμα της ένωσης των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης προέκυψε σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
  «Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει το τιμόνι της παράταξης και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν διαλύονται. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ. Δεν διαλύονται οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες», προσέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογή αρχηγού στις 12 Νοεμβρίου. Έντονα διαφώνησαν οι Γιώργος Καμίνης, Γιάννη Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.
  Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απάντησε στην κριτική πώς θα συνδυάζει, εφ' όσον εκλεγεί, τη θέση του δημάρχου και τη θέση του αρχηγού, λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή του. Ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης σταδιακά ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.
  «Θέλουμε μια νέα παράταξη με μια νέα ηγεσία γιατί η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν», είπε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αντέδρασε στο σχόλιο της κ. Γεννηματά ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα τον Ιανουάριο του 2015, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης επανέλαβε ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει με νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο, τα πανεπιστήμια και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.
  «Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο τι κόμμα δημιουργούμε», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένοντας ότι την επομένη της εκλογής αρχηγού θα πρέπει η κοινοβουλευτική ομάδα να είναι μία.
  Αντίθετος με τη διάλυση των κομμάτων που πήραν πρωτοβουλία για να ανοίξει η διαδικασία ήταν ο Απόστολος Πόντας, ενώ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος επεσήμανε ότι ο νέος φορέας, για να πείσει θα πρέπει να συγκρουστεί με τις παρασιτικές κρατικοδίαιτες κοινωνικές ομάδες εκφράζοντας τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.
  Ο Δημήτρης Τζιώτης, πρότεινε ακόμη και τώρα, πριν από την εκλογή αρχηγού να γίνει πολιτικό συνέδριο για να ξέρει ο κόσμος τι θα ψηφίσει.
  Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κεντροαριστερά: Διαφωνία για τις μετεκλογικές συνεργασίες στο πρώτο ντιμπέιτ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr