GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Η ευθύνη για την καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό ανήκει στη ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Στη ΝΔ καταλογίζει ευθύνη για την καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπου...


Στη ΝΔ καταλογίζει ευθύνη για την καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως είναι υπέρ κάθε επένδυσης η οποία φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι τις επενδύσεις που ξεκίνησε μόνη της η κυβέρνηση τις τελειώνει γρήγορα.

«Υπάρχουν επενδύσεις όμως, όπως στο Ελληνικό ή τις Σκουριές, που δεν είχαν προετοιμαστεί με τον τρόπο που έπρεπε» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».

«Υπάρχει ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου και είναι ολόκληρη σε αυτόν που προετοίμασε την επένδυση και αυτή είναι η ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο».

Αναφορικά με τη μείωση φόρων, ξεκαθάρισε πως για να μειωθούν πρέπει να μειωθεί η ανεργία. «Έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις (σε συντάξεις) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε».

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση