GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Τον επόμενο μήνα οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Για τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην πρωινή εκπομπ...


Για τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Ο τρόπος με τον οποίο τιμολογείτο η ενέργεια έχει τη μορφή μιας της σκάλας. Αυτό το εντοπίσαμε πέρυσι, διότι λόγω αυξημένης κατανάλωσης, υπήρξαν αυξημένα τιμολόγια», είπε αναφερόμενος στην επικείμενη αλλαγή στα τιμολόγια του ρεύματος.
Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης, το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ, όχι όμως και στο ρεύμα, όπως διευκρίνισε.
Σχετικά με την τιμολόγηση του ρεύματος, σχολίασε ότι η προοδευτικότητα στην τιμή της μονάδας είναι θετικό σημείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο πληρώνουν παραπάνω εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη και για την αλλαγή του υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου.
«Θα ενισχυθούν πολύ τα φτωχότερα τμήματα, θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Σταθάκης.
Αναφορικά με την ουσιαστική μείωση και κατάργηση των ΥΚΩ, είπε πως «θα μειωθούν σταδιακά, όταν διασυνδεθούν τα νησιά», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, «μετά το 2020 ΥΚΩ θα είναι περίπου στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση