GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά - ΦΩΤΟ

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας και Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έ...


Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας και Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκαναν υπερπτήσεις αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά», δήλωσε μετά την παρέλαση ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε, σημείωσε, μαζί με την κυπριακή ηγεσία για να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό , «να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσει ο στρατός κατοχής και να ζήσει το σύνολο του Κυπριακού λαού με ευημερία».

Ο υπουργός τόνισε ότι «υπάρχει ένας κοινός σχεδιασμός και βεβαίως θα συνεχίσουν οι κοινές ασκήσεις με την κυπριακή αεροπορία και με τρίτες χώρες Βρισκόμαστε στο σχεδιασμό ασκήσεων με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και ευρωπαϊκές χώρες».

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Καμμένος, την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προς τα βόρεια με την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και τα Βαλκάνια, προς τα νότια και με το Ισραήλ και την Ιορδανία και ανατολικά με την Αίγυπτο». Η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, πρόσθεσε.

Ο Έλληνας υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου για την «μεγαλειώδη παρέλαση, αλλά και για την τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς».

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολίτες της Κύπρου για τη θερμή υποδοχή των Ελληνικών Δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ, αλλά και των εναέριων μέσων. «Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για τις καλύτερες μέρες, που θα έλθουν και για την Κύπρο και για την Ελλάδα», κατέληξε ο Π. Καμμένος, o οποίος νωρίτερα είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση