GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Ντόμινο πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης, από μέλη της Χρυσής Αυγής, που σημειώθηκε χθες...


Ντόμινο πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης, από μέλη της Χρυσής Αυγής, που σημειώθηκε χθες στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπως κατήγγειλε η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

«Η χθεσινή δολοφονική επίθεση με στόχο μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο Αττικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σημειώνει σε δήλωσή της: «Οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο συγκλονίζουν όλους μας. Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη», υπογραμμίζει και καλεί την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές». «Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», καταλήγει.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι: «αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών - Ελλήνων και μεταναστών - την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες - σύγχρονους δούλους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, το Ποτάμι, σημειώνει σε ανακοίνωσή του «Οι νεοναζί συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Θύματά τους αυτή τη φορά δύο μετανάστες που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη, πρέπει οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν», επισημαίνει και προσθέτει «Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πρέπει να απομονωθεί από τους πολίτες και η ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για τη δράση της».

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

«Τα διεφθαρμένα κόμματα και αποκόμματα να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή: καταδικάζουμε τη βία - συνολικά και όχι κατά περίπτωση - και συνεχίζουμε τον ΝΟΜΙΜΟ και δίκαιο Αγώνα μας για την απελευθέρωση της Ελλάδος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση