GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση του Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα Ιωάννινα - ΦΩΤΟ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (KΔΑΠ) της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Απ...


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (KΔΑΠ) της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφθηκαν, την Τρίτη, το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων είχαν συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, με αντικείμενο τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη, κάτι το οποίο και συμφωνήθηκε.
Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, διάρκειας 45 λεπτών, στην οποία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, ως παράγοντα εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της «Αποστολής» και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, έργο το οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανεκτίμητο. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε το δυσβάσταχτο κόστος που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για τη λειτουργία όλων των κοινωνικών και προνοιακών δομών της και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας για την ολοκλήρωση δομών, με χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της ανάγκης επιμόρφωσης των κληρικών, θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και κυρίως το οξύ πρόβλημα διαποίμανσης των ακριτικών περιοχών της χώρας, όπου η σταθερή και διαρκής παρουσία των κληρικών είναι απολύτως απαραίτητη για τον λαό.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχιεπίσκοπο, τον μητροπολίτη Ιωαννίνων και την "Αποστολή" που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ουσιαστικά για να συμπληρώνουν τις ανεπάρκειες της κρατικής δομής και για να στηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο πρωθυπουργός.
«Εμείς εργαζόμαστε για να άρουμε τις ανισότητες, αλλά η συμπληρωματική συνεισφορά της "Αποστολής" και της Εκκλησίας σε αυτή την προσπάθεια, που πρέπει κατά κύριο λόγο να αναλαμβάνει το κράτος, είναι ανεκτίμητη» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Η συνεισφορά αυτή, πέρα από την υλική βάση, έχει και ένα ανεκτίμητο ηθικό φορτίο και σ' αυτό το ηθικό φορτίο θέλω να σταθώ και να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου, να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι ανεκτίμητης αξίας και προσφοράς το χαμόγελο αυτών των παιδιών και η αγάπη που δίνουν σ' εσάς και σε όλους μας. Όταν προσφέρεις στα παιδιά αγάπη, την παίρνεις πίσω στο πολλαπλάσιο».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε στον σύντομο χαιρετισμό του πως βρίσκεται στο ΚΔΑΠ, όπως είχε προγραμματίσει από καιρό, «και είναι ευχάριστο που συνέπεσε να είναι και ο πρωθυπουργός στα Ιωάννινα».
Ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και στους εργαζόμενους του Κέντρου να έχουν διάθεση για εργασία. Επίσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς του Κέντρου και ιδιαιτέρως τον κ. Θεοδωρόπουλο και όλους όσοι στηρίζουν την Εκκλησία για να υλοποιούν τέτοια έργα, μέσω της «Αποστολής». Ευχαρίστησε, μάλιστα, και τον κ. Δήμτσα για το σημαντικό και σπουδαίο έργο που επιτελεί η «Αποστολή» όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση