GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για σκληρό Brexit προετοιμάζει τις επιχειρήσεις ο Ιρλανδός κεντρικός τραπεζίτης

«Είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνο...


«Είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για μια απότομη έξοδο», δήλωσε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, Εντ Σίμπλεϊ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δείχνουν να έχουν «βαλτώσει», ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας του Μαρτίου του 2019. Επιπλέον, οι συζητήσεις για τη μεταβατική περίοδο δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν το Brexit και σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος τους, δεν θα υιοθετήσουν κατευθυντήριες γραμμές για πιθανές μεταβατικές ρυθμίσεις πριν από τον Δεκέμβριο.

«Είναι απολύτως εφικτό, παρόλο που μπορεί να είναι εξίσου λυπηρό, να υπάρξει ένα σκληρό Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για αυτό το πιθανό σενάριο, ιδιαίτερα στον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε ο Σίμπλεϊ σε ομιλία σε συνέδριο στο Δουβλίνο.

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση