GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNBC - «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: Οι ΗΠΑ μπορούν να αυξήσουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία»

Με τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, έναν σύμμαχο κλειδί στο NATO», αναφέρθη...


Με τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, έναν σύμμαχο κλειδί στο NATO», αναφέρθηκε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC στη συνάντηση των δύο ηγετών.

Το CNBC αναφέρθηκε στα ζητήματα που συζητήθηκαν, τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, "την ώρα που στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καταγράφονται εντάσεις".

Μέσα από αυτό το πρίσμα η ροή και κεφαλαίων προς την Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τραμπ που επιδιώκει να εντείνει τη διμερή οικονομική και αμυντική συνεργασία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές το CNBC αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν κυρίως για τις επενδύσεις και τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ενέργειας.

Παρατίθενται δηλώσεις ειδικών σε θέματα ενέργειας οι οποίοι επισημαίνουν πως μεγάλες εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν να αξιοποιήσουν κοιτάσματα ιδίως στα ανοικτά της νότιας Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, κοντά στην πορεία του αγωγού TAP, ενώ σημειώνεται ότι τον Ιούνιο εγκρίθηκαν αιτήσεις συμπεριλαμβανομένης μιας που υπέβαλε η κοινοπραξία των Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια και προκηρύχθηκαν δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Ακόμη, αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι δυνητικός αγοραστής αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το CNBC αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν, όπως η επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της βάσης στη Σούδα και η αναβάθμιση των ελληνικών F-16. Το αμερικανικό δίκτυο σχολιάζει ότι η βάση διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και ευρύτερα της τρομοκρατίας, καθώς και για την προστασία των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο. Τέλος, σύμφωνα με το CNBC η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή μιας δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση