GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκενώθηκε το κτίριο «Europa» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λόγω τοξικών καπνών από τα μαγειρεία

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Ένα τεχνικό ζήτημα που επηρέασε τον εξαερισμό στα μαγειρεία του νέου κτιρίου «Europa», την έδρα του Ευρω...


Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ένα τεχνικό ζήτημα που επηρέασε τον εξαερισμό στα μαγειρεία του νέου κτιρίου «Europa», την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που παρεδόθη πρόσφατα σε χρήση, δημιούργησε προβλήματα υγείας στο προσωπικό του εστιατορίου του κτιρίου, λόγω εισπνοής τοξικών καπνών, και οδήγησε στην εκκένωση του, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, σήμερα στο κτίριο επενέβη η βελγική πυροσβεστική και ιατρικό προσωπικό και διέταξαν την εκκένωση του εστιατορίου και της κουζίνας. Η Γενική Γραμματεία σε διαβούλευση με τις βελγικές αρχές, αποφάσισε για σήμερα να εκκενώσει το προσωπικό από το Σύνολο του κτιρίου Europa και να τους μεταφέρει προληπτικά στο παλιό κτίριο Justus Lipsius.

Όλες οι σχετικές υπηρεσίες της ΓΓΣ συνεργάζονται μαζί με τις αρμόδιες βελγικές υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ατόμων που εργάζονται στα κτίρια και η έρευνα σχετικά με την πηγή του προβλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περιστατικό αυτό δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση της συνόδου της επόμενης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (19-20 Οκτωβρίου).

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση