GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Ατοπήματα κατ' εξακολούθηση από τη ΝΔ στο θέμα των F-16 - BINTEO

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ο υπουργός Επικ...


Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος , ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με τα F-16 και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για "ατοπήματα κατ' εξακολούθηση".

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ «εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και όλοι οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε εισαγωγικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «μετά από μία μακρά περίοδο διεθνούς απομόνωσης της χώρας», ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του με τον Μπάρακ Ομπάμα, δύο φορές με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με τους Γάλλους Προέδρους Ολάντ και Μακρόν, ενώ επισκέφτηκε και την Κούβα.

Την ίδια ώρα, θύμισε ο κ. Τζανακόπουλος, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρωτοβουλία για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, η οποία, όπως τόνισε, εξελίσσεται πλέον σε θεσμό, ενώ οι τριμερείς Σύνοδοι με Κύπρο και Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο, καθώς και η τετραμερής με Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία αναβαθμίζουν τη χώρα μας σε πυλώνα σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

«Η σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, τους φορείς της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας αλλά και το σύνολο των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε την ατζέντα των συζητήσεων που είχαν η ελληνική και η αμερικανική κυβέρνηση.

Τα, κρίσιμα, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν:

·Ζητήματα οικονομίας και ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομίας των δύο χωρών για τη συνεργασία και την προετοιμασία του «εδάφους» για το διμερές εμπόριο, την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση των επενδύσεων.

·Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας -περιφερειακών εξελίξεων.

·Τέθηκε το μείζον ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

·Ενώ, τέλος, τέθηκε επί τάπητος από τον πρωθυπουργό οι ελληνικές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα. Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της αναβάθμισης του ελληνικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Για το θέμα των F-16 εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ , λέγοντας πως η ΝΔ υπέπεσε για άλλη μια φορά σε ατοπήματα κατ' εξακολούθηση, στην προσπάθειά της, μάλιστα, να υποβαθμίσει την «τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

«Στην αρχή κατήγγειλε τη συμφωνία, στη συνέχεια, αναγνώρισε την αναγκαιότητά της αλλά άσκησε κριτική για το κόστος, και τώρα κατόπιν εορτής, ζητά ενημέρωση από τη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει», τόνισε και καταλήγοντας υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα «να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση