GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΥΛΟΣ ΣΤΗ ΝΔ! Ο Κικίλιας "διορθώνει" την Σπυράκη για την «αναβάθμιση» των F-16...

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη». Με αυτό τη φράση ξεκινάει σημερ...

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη». Με αυτό τη φράση ξεκινάει σημερινή του δήλσωση ο νέος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ζητά ταυτόχρονα ενημέρωση για όλες τις πτυχές της συμφωνίας που αφορά στην αναβάθμιση των F16. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας «η κυβέρνηση οφείλει «το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια:
«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες. Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

Με αυτή τη δήλωση ο κ. Κικίλιας κάνει πρεμιέρα στο νέο του ρόλο ως τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ καθώς σήμερα παρέλαβε και επίσημα από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη το εν λόγω γαλάζιο «χαρτοφυλάκιο».

Η δήλωση αυτή πάντως συντιστά εκ των πραγμάτων και "διόρθωση" της χθεσινής ανακοίνωσης  της ΝΔ (υπό την εποπτεία της νέας εκπροσώπου Τύπου -που αντικατέστησε τον κ. Κικίλια- Μαρίας Σπυράκη)  η οποία σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος -και χωρίς να μιλά για "επιβεβλημένη αναβάθμιση"- ανάφερε ότι μια συμφωνία «υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16», η οποία «θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες» φαίνεται να είναι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνάντησης Τσίπρα- Τραμπ.

«Η επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται σε μια άκρως ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία για την χώρα μας, λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις». Και γι’ αυτό, συμπληρώνεται, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε την ελπίδα του να υπάρξουν «συγκεκριμένα, απτά και κυρίως επωφελή για την Ελλάδα αποτελέσματα σε ένα σύνολο ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση