GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωβουλευτής του FDP: Δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του Grexit- Υπέρ της ελάφρυνσης χρέους υπό όρους

Δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του Grexit στο προσκήνιο της επικαιρότητας τόνισε σε συνέντευξή του σε γερμανικά ΜΜΕ ο ευρωβουλευτής του FDP...


Δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του Grexit στο προσκήνιο της επικαιρότητας τόνισε σε συνέντευξή του σε γερμανικά ΜΜΕ ο ευρωβουλευτής του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ και πρόσθεσε:

"Προϋπόθεση όμως, για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι η συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Όντως, η εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας είναι θετική".

Σχετικά με τις ελαφρύνσεις χρέους είπε: "σαφώς και είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Πάντα όμως θα δίνουμε έμφαση σε μια βασική αρχή: κάθε κράτος θα πρέπει να αναλάβει το ίδιο την ευθύνη για τη δημοσιονομική του σταθερότητα.»

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα "Le Soir" το ζήτημα της πολιτικής γραμμής που θα αποφασίσουν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι και πιθανοί εταίροι της κυβέρνησης Μέρκελ απασχολεί έντονα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σύμπνοια απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος σε σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Όπως σημειώνεται ο Λάμπσντορφ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, "ενσαρκώνει την πιο φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα και προσπαθεί να διορθώσει την ευρωσκεπτικιστική εικόνα του κόμματός του".

Από την άλλη μεριά, υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το εκλογικό πρόγραμμα του FDP απέχει πολύ από την αρχή της αλληλεγγύης που υπερασπίζεται ο Λάμπσντορφ και συνηγορεί υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη των υπερχρεωμένων κρατών μελών και κυρίως υπέρ της κατάργησης του ΕΜΣ. Αυτή η διάσταση απόψεων, διευκρινίζεται, δεν είναι καινούρια, αφού είχε ήδη διαφανεί από το 2009, με επίκεντρο το ελληνικό χρέος, ενώ, απ' ό,τι φαίνεται πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα επιλεγεί να συμμετέχουν στην κυβέρνηση φιλοευρωπαίοι ή ευρωσκεπτικιστές.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση