GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έσωσε την Ελλάδα από το Grexit ... στο Madam Secretary!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική κρίση, οι δραματικές συνεδριάσεις του Eurogroup και το θρίλερ ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τ...


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική κρίση, οι δραματικές συνεδριάσεις του Eurogroup και το θρίλερ ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης για βιβλία και κινηματογραφικά σενάρια. Η πρώτη αναφορά δημοφιλούς σειράς στο ελληνικό ζήτημα δεν άργησε να έρθει. Στο δέκατο ένατο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της αμερικανικής σειράς «Madam Secretary», που κάνει πάταγο στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος σώζει την Ελλάδα από το Grexit και από τα «δόντια» των Ευρωπαίων εταίρων της.
Στο επεισόδιο, που φέρει τον τίτλο «Spartan Figures», ο Αμερικανός Πρόεδρος καλείται να παρευρεθεί σε μία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ελλάδα. Χάρη στην παρέμβαση και την ισχυρή αντιπαράθεση του Αμερικανού Προέδρου Κόνραντ με τους Ευρωπαίους ομολόγους του - και κυρίως με τη Γερμανίδα Καγκελάριο- επιτυγχάνεται μία χρηματοοικονομική συμφωνία που θα βοηθήσει στην αποτροπή της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Ελλάδα εμφανίζεται εξοργισμένη από τις προτάσεις των Ευρωπαίων δανειστών της, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα απορρίπτει τη διαπραγμάτευση για το χρέος. Μήπως όλα αυτά σας φαίνονται γνώριμα; Η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν επιθυμούν την ανάμιξη των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα, όμως τελικά ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντάνται με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος του εξομολογείται πως το κόμμα του τον πιέζει να παραιτηθεί και να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές!
Ασφαλώς, τα σχόλια και τα στοιχεία για την κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν λείπουν, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση