GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΟΧΙ Mall στην Ακαδημία Πλάτωνα...»

Η κατασκευή αφορά στην ανέγερση mall σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα του ακινήτου των 615 στρεμμάτων στο οποίο λε...

Η κατασκευή αφορά στην ανέγερση mall σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα του ακινήτου των 615 στρεμμάτων στο οποίο λειτουργούσε η επιχείρηση Μουζάκη.
Η αγορά είχε γίνει το 2007 από την πολυεθνική εταιρεία Artume, ευρωπαϊκό τμήμα του κολοσσού Blackrock. Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα δείχνουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην ανέγερση, παρά τις αντιδράσεις και φυσικά τις δηλώσεις αντίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση.

Στις 9 Μαΐου τo Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον Γ.Δραγασάκη, με εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του mall, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της πολυεθνικής για «ανάπτυξη» και «νέες θέσεις εργασίας».

Η σχετική απόφαση στηρίχθηκε στη συμφωνία ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους της εταιρείας, που θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για «ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου» και για «αντισταθμιστικά οφέλη»!

Ο υπουργός πετώντας στα σκουπίδια τις προτάσεις των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα, του Κολωνού, των Σεπολίων, του Περιστέριου κ.ά αλλά και τις εισηγήσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου περιβάλλοντος προς το ΣτΕ, αγνοώντας τα υπομνήματα της Επιτροπής Κατοίκων, υιοθέτησε μέχρι κεραίας τα επιχειρήματα της πολυεθνικής, αναγγέλλοντας πως θα υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας μαζί της. Όπως είχε κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αντάλλαγμα αντισταθμιστικά –φιλοδώρημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τους πολύχρονους αγώνες που έδωσε το κόμμα της στην αξιωματική αντιπολίτευση για να μην γίνει το έκτρωμα της Artume και έδωσε το πράσινο φως, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την γνωμοδότηση του ΚΑΣ για διαφοροποιημένο ύψος του εμπορικού επί του Κηφισού και της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Αγνόησε τη γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων που επέμενε σε ύψος 15 μέτρα και προτίμησε να δώσει τα χέρια με την πολυεθνική στο όνομα της “ανάπτυξης”. Μιας πολυεθνικής που επιμένει να μην πληρώνει φόρους ακίνητης περιουσίας. Στο όνομα μιας “ανάπτυξης” που φέρνει την αλλοίωση των δικών μας γειτονιών, τσιμεντοποίηση και κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς και την καταστροφή των μικρομάγαζων σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Σεπόλια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ δεν προωθεί το πρόγραμμα πολεοδομικής ανάπλασης με πυρήνα τον αρχαιολογικό χώρο στην βιομηχανική περιοχή που τον περιβάλλει, χρησιμοποίησε με ευκολία τις μεθοδεύσεις που έγιναν ως τώρα για να διευκολύνει την ανέγερση του mall. Παραδίδει έτσι τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα στα σχέδια «ανάπτυξης» της πολυεθνικής, η οποία στις μελέτες της τον περιλαμβάνει ως «αυλή της» που θα συνδέεται με το Πάρκο!

Το επιχείρημα ότι θα συζητηθούν «αντισταθμιστικά» οφέλη για την
περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα και των όμορων δήμων, δεν μας πείθει.
Παραδέχονται με αυτό τον τρόπο πως οι επιπτώσεις θα είναι
καταστροφικές για την περιοχή μας και τους όμορους δήμους.

Εμείς επιμένουμε:
· ΟΧΙ στην κατασκευή του Mall στου Μουζάκη
· ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού
αγαθού, με την μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου σε αυλή του Mall
· ΝΑΙ στην ανάπτυξη της περιοχής με συνολική αναβάθμιση υπέρ των
πολλών και επίκεντρο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας
Πλάτωνα ως μνημείο Πολιτισμού.

Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση