Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

  Ο Πρόεδρος ΤΕΕ για τη δημιουργία του ενιαίου ψηφιακού χάρτη


  Στην πρόταση για τη δημιουργία του ενιαίου ψηφιακού χάρτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  "Εμείς θέλουμε όλες αυτές οι θεσμικές γραμμές, τα δημόσια δεδομένα, να μπουν σε έναν ενιαίο ψηφιακό χάρτη. Δηλαδή, σε έναν χάρτη να υπάρχει η οικοδομική ρυμοτομική γραμμή, οι όροι δόμησης και χρήσης γης, η γραμμή ποιες περιοχές είναι δασικές, η γραμμή που προσδιορίζει ποιες περιοχές είναι αρχαιολογικές, τον αιγιαλό και την παραλία. Επομένως, κάποιος κάνοντας κλικ στο οικόπεδο του θα τα βλέπει όλα αυτά και το πιο σημαντικό θα πρέπει να νομοθετηθεί ότι αυτό θα αποτελεί διοικητική πράξη. Δηλαδή, εκείνη τη στιγμή που θα κάνεις κλικ, με αυτούς τους όρους θα χτίζεις" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στασινός και πρόσθεσε:
  "Ρεαλιστικά λέω ότι σε δύο χρόνια από σήμερα, εάν ξεκινούσε, θα μπορούσε το 70% με 80% αυτών των στοιχείων να υπάρχει στον ψηφιακό χάρτη και στη συνέχεια να συμπληρώνονται όλα τα υπόλοιπα δεδομένα τα επόμενα χρόνια... Όλα αυτά είναι σημαντικά για να γίνουμε κανονική χώρα".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Πρόεδρος ΤΕΕ για τη δημιουργία του ενιαίου ψηφιακού χάρτη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr