GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Πολύ πετυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλών...


Στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Κάθε τέτοια σημαντική επίσκεψη, δεν την αξιολογούμε μόνο σε σχέση με τα άμεσα κέρδη γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με το να θεωρούμε τις διεθνείς σχέσεις ως ένα είδος αρπαχτής. Το βασικό κέρδος από πλευράς της χώρας μας από την επίσκεψη αυτή και από όλη την αλυσίδα επισκέψεων είναι η αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της, ειδικά σε μία στιγμή που αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Άρα, αυτό που επιβεβαιώσαμε δεν κρίθηκε εκεί, αλλά επαναβεβαιώθηκε, είναι ακριβώς η ενίσχυση του στρατηγικού χαρακτήρα που έχει η Ελλάδα ως εταίρος, καταρχήν των Ευρωπαίων συνεταίρων μας αλλά και των Αμερικανών" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:
"Το γεγονός ότι συμφωνήθηκε η συγκρότηση μίας επιτροπής υπό την διεύθυνση των δύο υπουργών Οικονομικών, δείχνει ότι δεν ήταν απλώς λόγια, υπάρχει αμοιβαία πρόταση και από την αμερικανική πλευρά να προχωρήσουν οι επενδύσεις... Και στο επίπεδο του χρέους φαίνεται να λαμβάνεται αμερικανική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ΔΝΤ. Τη θεωρώ γενικά πολύ πετυχημένη επίσκεψη, αλλά όχι μεμονωμένο γεγονός, κρίκο αλυσίδας σε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνουμε για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική".
Σχετικά με τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες μειονοτικούς της Χειμάρρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι "το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και γενικότερα το θέμα προστασίας των δικαιωμάτων, είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει η Αλβανία να ξεκαθαρίσει αν θέλει να έχει μέλλον στην Ευρώπη. Ο υπουργός Εξωτερικών που έχει την αρμοδιότητα κάνει ότι πρέπει να γίνει και προφανώς και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί θα συζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα θέματα της διεύρυνσης, θα το θέσουμε εμείς και με την ευρωπαϊκή του διάσταση... Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τη μειονότητα μας απροστάτευτη".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση