GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Έλενα» - Αν μας ρωτούσαν, θα το λέγαμε από το πρώτο λεπτό!

«Άνευ αξίας οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν υπάρχει χολέρα. Εφόσον υπήρχε θα υπήρχε και θέμα», με αυτά τα λόγια ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτη...


«Άνευ αξίας οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν υπάρχει χολέρα. Εφόσον υπήρχε θα υπήρχε και θέμα», με αυτά τα λόγια ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, θέλησε να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπήρχαν βακτήρια χολέρας σε αποθήκη τροφίμων με διαρροή υδάτων στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλος».
Ο κ. Τσιόδρας επέρριψε ευθύνες σε όλο τον κρατικό μηχανισμό για τον χειρισμό της υπόθεσης, λέγοντας ότι «αποφάσισαν να πάρουν μέτρα, να σφραγίσουν χώρους, χωρίς να ξέρουν αν πραγματικά υπάρχει χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλος».
Όπως είπε, το δονάτιο (βακτήριο) που βρέθηκε μέσα στο δείγμα, το οποίο ελήφθη δεν είναι εντεροπαθογόνο και δεν έχει σχέση με την χολέρα «είναι ένα από τα 80 περίπου δονάτια που ανιχνεύονται συχνά, σε ανάλογα δείγματα».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την ύπαρξη αντιδραστηρίων στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, ο ίδιος ανέφερε ότι «το ΚΕΔΥ καλύπτει τις ανάγκες».
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, ο οποίος επέμεινε στις καταγγελίες του λέγοντας ότι «το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, στις 13 Οκτωβρίου, εξέτασε δείγμα και βρέθηκε το βακτήριο της χολέρας», τονίζοντας ότι τους επιβεβαίωσε αρχικά το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου που σφράγισε την αποθήκη που ελήφθη το δείγμα.
Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της πρώτης μικροβιολογικής εξέτασης που έγινε στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλος».
Επίσης, ο ίδιος κατήγγειλε ότι το νοσοκομεία είναι σε κακή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση