GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κραυγή αγωνίας από την ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο μίλησε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελλην...


Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο μίλησε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια", Φρέντης Μπελέρης, στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.
"27 χρόνια μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει διευθετήσει το περιουσιακό. Το κομμουνιστικό καθεστώς είχε κατασχέσει τις περιουσίες από τους παππούδες μας, και 27 χρόνια μετά δεν τις έχουν δώσει" σημείωσε ο κ. Μπελέρης.
"Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος. Θέλουν τον διωγμό μας, να μας απογυμνώσουν από τις περιουσίες μας να μην έχουμε οικονομικούς πόρους έτσι ώστε να αναγκαστούμε κι οι λίγοι που έχουμε μείνει, να φύγουμε οριστικά από τη Βόρεια Ήπειρο" πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπελέρης, αυτό γίνεται "όχι δια της βίας, όπως γινόταν παλιά, αλλά με διάφορα σύγχρονα εργαλεία πολιτικά και νομοθετήματα". "Πίσω από όμορφες λέξεις, όπως "πολεοδομικό σχέδιο" πίσω από "σχέδια για ανάπτυξη", "επενδυτικός νόμος" υπάρχουν διατάξεις οι οποίες μας καθιστούν στον τόπο μας ξένους" επεσήμανε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση