GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει

Στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης και την κατάσταση της οικονομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Ν...


Στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης και την κατάσταση της οικονομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Στο ερώτημα πώς βλέπει την πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εάν θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα ο κ. Σταϊκούρας απάντησε μεταξύ άλλων ότι "καθυστερήσεις υπάρχουν στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Διότι με βάση το κείμενο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί, φέτος το καλοκαίρι, η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου. Τώρα βλέπουμε με τους γνωστούς χαλαρούς ρυθμούς της κυβέρνησης να θεωρείται επιτυχία η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο... Η εκταμίευση της δόσης που είναι αναγκαία για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία μετατίθεται για ακόμα αργότερα. Ουσιαστικά, για τέλος Οκτωβρίου, που υπενθυμίζω ότι έπρεπε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, έχει μετατεθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης" και πρόσθεσε:
"Η κυβέρνηση τρέχει στο παρά πέντε να πληρώσει κάποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να είναι συνεπής απέναντι στους δανειστές έστω και με καθυστέρηση. Άρα, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει".
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "δυστυχώς η χώρα με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει σε βιώσιμη ανάπτυξη. Γιατί για να περάσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και όχι απλώς σε κυκλική μεγέθυνση της οικονομίας, χρειάζεται να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές, να ενισχύσει στη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να αλλάξει το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση στοχευμένων μειώσεων φορολογικών συντελεστών, χρειάζεται να έχεις ένα δικό σου σχέδιο για τη χώρα για μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου που να εδράζεται σε πηγές όπως είναι η Παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία και μία σειρά από άλλους τομείς. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Ουσιαστική έξοδος από τα μνημόνια δεν μπορεί να υπάρξει του χρόνου το καλοκαίρι... Η χώρα έχει εγκλωβιστεί εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης σε μία αέναη λιτότητα".
Σχετικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός' και την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι "είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε τέτοιες πρακτικές".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση