GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ήρθε η επιδημία γρίπης – Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Η επιστημονική κοινότητα είναι ανήσυχη καθώς παρουσιάστηκε το πρώτο περιστατικό γρίπης στη χώρα μας, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από άλλες...


Η επιστημονική κοινότητα είναι ανήσυχη καθώς παρουσιάστηκε το πρώτο περιστατικό γρίπης στη χώρα μας, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από άλλες χρονιές.
Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, η δημοσιογράφος της Realnews, Αιμιλία Σταθάκου, το πρώτο κρούσμα αφορά ένα επτάχρονο αγοράκι, που νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στον νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Το αγοράκι εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, που δεν έπεφτε και τελικά διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τη γρίπη τύπου Α. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά που θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες. Το φετινό στέλεχος της γρίπης είναι ιδιαίτερα επιθετικό και έχει χαρακτηριστεί «Αρμαγεδδών», καθώς στο νότιο ημισφαίριο έχει προκαλέσει επιδημία και τα περιστατικά είναι 2,5 φορές περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά και η θνησιμότητα πολύ μεγαλύτερη, ενώ στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα γρίπης.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας η παρακολούθηση της γρίπης έχει ήδη αρχίσει και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
«Έχουμε κρούσμα γρίπης. Αυτό είναι μέσα στη μεταβλητότητα της γρίπης. Η παρακολούθηση της γρίπης έχει ήδη αρχίσει. Πρέπει να έχουμε εγρήγορση και επαγρύπνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση