Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

  Δωρεά ζωής για τα παιδιά από τον όμιλο Sani Resort & Ikos Resorts


  Στη δωρεά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού προχώρησε ο όμιλος εταιρειών Sani Resort & Ikos Resort, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ΓΝΧ). Πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα διαγνωστικού και επεμβατικού τύπου, τα οποία βοηθούν τους παιδιάτρους και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΧ να παρέχουν άμεση βοήθεια σε συνηθισμένα παιδιατρικά περιστατικά, ή και επείγοντα για τα οποία χρειάζεται διακομιδή στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

  Μιλώντας εκ μέρους του Ομίλου Sani Resort & Ikos Resorts, η Ελένη Ανδρεάδη, Director of Sustainability Sani Resort - Ikos Resorts δήλωσε: «Πιστεύουμε στη φιλοσοφία που θέλει την πρόοδο μιας επιχείρησης να συμβαδίζει με την κοινωνική της προσφορά. Στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ξενοδοχειακού Ομίλου Sani Resort και Ikos Resorts, και σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», προχωρήσαμε σε αυτήν τη σημαντική για την τοπική κοινότητα πρωτοβουλία με τη δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού για την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Το ΓΝΧ, το οποίο κάθε χρόνο καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερα από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά, διαθέτει πλέον εξοπλισμό που το βοηθά να βελτιώσει την περίθαλψη που παρέχει στα παιδιά των κατοίκων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής. Μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα και τις χορηγικές μας δράσεις, επιδιώκουμε να στηρίζουμε ευαίσθητους τομείς, όπως μεταξύ άλλων η Υγεία, με στόχο να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τους πολίτες των περιοχών όπου δραστηριοποιούμαστε».

  Από την πλευρά του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», η πρόεδρος του Δ.Σ. Natasha Clive - Βρέκοσι, ευχαρίστησε τον όμιλο Sani Resort & Ikos Resorts, επισημαίνοντας τη ζωτική σημασία της δωρεάς για τα παιδιά των μονίμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της Χαλκιδικής. «Ο πρόσθετος τεχνολογικός εξοπλισμός που χορηγήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Ομίλου εταιρειών Sani/Ikos βοηθά το ΓΝΧ να αντιμετωπίζει με τον ενδεδειγμένο τρόπο και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια τα περιστατικά που προσκομίζονται στο νοσοκομείο. Οι συσκευές διαγνωστικού και επεμβατικού τύπου που απέκτησε το νοσοκομείο είναι τελευταίας τεχνολογίας και βοηθούν ουσιαστικά τους παιδιάτρους και το νοσηλευτικό προσωπικό μας στη διαρκή προσπάθειά τους για σωστή διάγνωση και ταχύτερη θεραπεία», υπογράμμισε.

  Το πρόγραμμα αειφορίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Sani Resort και Ikos Resorts

  Ο όμιλος Sani Resort & Ikos Resorts εστιάζει το ενδιαφέρον του σε θέματα αειφορίας, όπως η ανακύκλωση απορριμμάτων και η μείωση κατανάλωσης ρεύματος και νερού, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη της εφοδιαστικής του αλυσίδας, με την προμήθεια προϊόντων από τη Χαλκιδική και την κεντρική Μακεδονία σε ποσοστό έως και 60%. Προσφέρει το 70% των θέσεων εργασίας του σε ανθρώπους από τις τοπικές κοινότητες ενώ, μέσω της συνεργασίας του με την «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», προστατεύει και αναδεικνύει τους υγροβιότοπους Σάνης και Αγίου Μάμα. Παράλληλα, μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες με οργανώσεις όπως ο «Αρκτούρος» και η «MOm» -η εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας συμβάλλει στην προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας. Παράλληλα, ο Όμιλος φροντίζει τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στέκεται δίπλα τους συνεργαζόμενος με φορείς όπως ο «Στρατός της Σωτηρίας» για τη δημιουργία κέντρου για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, το «Ίδρυμα Μποδοσάκη» και την «Αρσις», τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την υποστήριξη επειγουσών αναγκών του ξενώνα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο οποίος φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δωρεά ζωής για τα παιδιά από τον όμιλο Sani Resort & Ikos Resorts Rating: 5 Reviewed By: Press- gr