GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tagesspiegel: Κανένα διεθνές θέμα δεν δοκίμασε τον Σόιμπλε όσο η ελληνική κρίση

Αναδρομή στην οκτάχρονη θητεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί η εφημερίδα Tagesspiegel, με αφορμή την τε...


Αναδρομή στην οκτάχρονη θητεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί η εφημερίδα Tagesspiegel, με αφορμή την τελευταία συμμετοχή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού σε Eurogroup.

Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρει ότι η ελληνική υπόθεση έγινε μόνιμος συνοδός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομικών. «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα. Αυτό μάλλον χαροποίησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι κανένα άλλο διεθνές θέμα δεν δοκίμασε τόσο πολύ τον μακροβιότερο υπουργό Οικονομικών του Eurogroup όσο η κρίση χρέους της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμα πως «όταν το 2009 ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών, ο Σόιμπλε ενδέχεται να μην είχε καν υποψιαστεί πόσο εντατικά επρόκειτο να ασχοληθεί τα επόμενα οκτώ χρόνια με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρεται επίσης στην όξυνση της ελληνικής κρίσης και στην πρωτοβουλία του κ. Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τους θρυλικούς διαξιφισμούς του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, η Tagesspiegel αναφέρει ότι «το όνομα του Σόιμπλε ενδέχεται ειδικά στον Νότο της ευρωζώνης να μείνει συνδεδεμένο κυρίως με την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση