GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με σημαντικά κέρδη

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο για την Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες της να σημειώνουν νέα υψηλά ρεκόρ, κα...


Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο για την Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες της να σημειώνουν νέα υψηλά ρεκόρ, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία είναι εύρωστη.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 222.557,60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 0,39% και 0,32%, αντίστοιχα.

Ένας δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο σε υψηλό σχεδόν 13,5 ετών, με την αποδιάρθρωση των αλυσίδων προσφοράς που προκάλεσαν οι τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα να οδηγούν τα εργοστάσια σε πιο χρονοβόρα διάθεση των προϊόντων τους και στην ενίσχυση των τιμών των πρώτων υλών.

Το δολάριο διεύρυνε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών. Το αμερικανικό νόμισμα κινείτο ανοδικά μετά την πρόσφατη ομιλία της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, που άφησε να εννοηθεί ότι παραμένουν μεγάλες οι πιθανότητες μίας αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των πρώτων υλών. Οι μετοχές των διαχειριστών καζίνο υποχώρησαν, ενώ των εταιρειών κατασκευής όπλων αυξήθηκαν μετά το μακελειό με τους τουλάχιστον 58 νεκρούς και τους πάνω από 500 τραυματίες στο Λας Βέγκας.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση