GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με απώλειες

Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, μετά από τα υψηλά ρεκόρ του τελευταίου διαστήματος, επηρεασμένη από την πτώση της μετοχής της ...


Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, μετά από τα υψηλά ρεκόρ του τελευταίου διαστήματος, επηρεασμένη από την πτώση της μετοχής της φαρμακοβιομηχανίας Merck και δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι Αμερικανοί βουλευτές συζητούν τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,36% στις 23.348,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 0,32% και 0,03%, αντίστοιχα.

Αναλυτές σημείωναν ότι η πτώση ενισχύθηκε μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά τη μείωση του εταιρικού συντελεστή κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο από το 2018, ώστε να φθάσει στο 20% το 2022 από 35% που είναι σήμερα.

Οι επενδυτές εξέταζαν, επίσης, την επίπτωση που θα έχει στην ατζέντα του Τραμπ η είδηση για την κατηγορία ξεπλύματος χρήματος κατά του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι απώλειες των μετοχών περιορίσθηκαν στη συνέχεια, εν μέσω ενδείξεων ότι ο Τραμπ είναι πολύ κοντά στο να χρίσει πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον σημερινό αξιωματούχο της Fed, Τζέρομ Πάουελ. Δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι ο Τραμπ αναμένεται να χρίσει τον Πάουελ την Πέμπτη ως αντικαταστάτη της Τζάνετ Γέλεν.

Η μετοχή της Merck μειώθηκε 6,1% μετά το πρόβλημα που σημειώθηκε στο βασικό φάρμακό της κατά του καρκίνου, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια για τον S&P 500 και τον Dow Jones.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση