GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με νέα υψηλά ρεκόρ

Ανοδικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, συνεχίζοντας να κάνει υψηλά ρεκόρ, καθώς τα στοιχεία του τομέα υπηρεσιών ενίσχυσαν τις ενδείξεις ε...


Ανοδικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, συνεχίζοντας να κάνει υψηλά ρεκόρ, καθώς τα στοιχεία του τομέα υπηρεσιών ενίσχυσαν τις ενδείξεις ευρωστίας της αμερικανικής οικονομίας.

Τα κέρδη, ωστόσο, ήταν περιορισμένα, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου που επιβάρυνε τις ενεργειακές μετοχές. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,09% στις 22.661,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,12% και 0,04%, αντίστοιχα.

Ο τομέας των υπηρεσιών ξεπέρασε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους τυφώνες και σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης 12 ετών, παρά την αρνητική επίδραση που είχαν οι τυφώνες στις προσλήψεις τον Σεπτέμβριο.

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν υψηλά ρεκόρ, λόγω των ισχυρότερων οικονομικών στοιχείων και του σχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τα σημερινά στοιχεία ήρθαν μετά την αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο 13,5 ετών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, διέψευσε δημοσιεύματα ότι εξετάζει να παραιτηθεί, τα οποία είχαν ενισχύσει τους φόβους νέας αναταραχής στην κυβέρνηση Τραμπ. Ο υπουργός Υγείας και Ανθρώπινων Πόρων, Τομ Πράις, παραιτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε για τη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων τσάρτερ για κυβερνητικές δραστηριότητες.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση