GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΓΡΑΦΟ! Στα «Μy Market» (τους υποχρεώνουν να) ψηφίζουν ...ΣΥΡΙΖΑ

Η εργοδοσία στα Super Market καλεί εργαζόμενους να ψηφίσουν την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.    Το έγγραφο με τις «οδηγίες» Πλ...

Η εργοδοσία στα Super Market καλεί εργαζόμενους να ψηφίσουν την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.  

 Το έγγραφο με τις «οδηγίες»
Πλήρως αποκαλύπτεται πλέον το εργοδοτικό όργιο που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα έντυπο που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ «Μy Market», το οποίο αποδεικνύει την απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας στις αρχαιρεσίες.
Συγκεκριμένα, εργαζόμενος της εταιρείας φωτογράφισε τις γραπτές οδηγίες των διευθυντικών στελεχών προς το προσωπικό καταστήματος και αμέσως τις έστειλε στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλοντας το γεγονός.
Οι «συστάσεις» της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους είναι σαφείς: Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια ελέγχει απόλυτα, αφού σε αυτό φιγουράρει πλειάδα διευθυντικών στελεχών. Αφού ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι θα δουν 2 ψηφοδέλτια, σημειώνει: «Θα επιλέξουμε τα ψηφοδέλτια που γράφουν μόνο το "ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ" (σ.σ. ο εργοδοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι αυτό που γράφει ΔΑΣ»!
Λίγο παρακάτω, μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την ίδια εντολή, σημειώνει και το εξής αμίμητο: «Να ψηφίσουμε ελεύθερα όποιον θέλετε (ΟΧΙ της ΔΑΣ)»!!!
Η εργοδοσία μάλιστα δεν μένει μόνο στη «σύσταση» τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι. Θέλοντας προφανώς να έχει πλήρη εικόνα για το αν, ποιοι και πότε ψήφισαν το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, τους υποδεικνύει να το δηλώσουν στο «γραφείο» του προϊσταμένου: «Όσοι πηγαίνουν να μας ενημερώνουν στο γραφείο», αναφέρει στις οδηγίες. Δηλαδή, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους δίνουν αναφορά ότι πήγαν και τους ψήφισαν!
Οι εργοδοτικές αυτές «οδηγίες» επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΔΑΣ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ αλλά και δεκάδων σωματείων, που εδώ και καιρό σηκώνουν κύμα καταδίκης της προκλητικής εργοδοτικής παρέμβασης στο εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώνουν επίσης όσα διαπιστώνουν καθημερινά έξω από το εκλογικό κέντρο τα στελέχη του ΠΑΜΕ, δηλαδή τον ασφυκτικό κλοιό των εργοδοτικών σε εργαζόμενους, που τους «συνοδεύουν» μέχρι τις κάλπες.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα θέσουν το νέο αυτό στοιχείο της απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης στην προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) καθώς και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση