GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθνική τραγωδία! Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρεις γυναίκες και οκτώ άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της...


Τρεις γυναίκες και οκτώ άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας. Δύο από αυτούς πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους στη Μάνδρα, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον ορμητικό χείμαρρο, άλλοι εντοπίστηκαν νεκροί στο δρόμο, ενώ δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα, έχοντας παρασυρθεί από τα μανιασμένα νερά.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμό ανθρώπων από σπίτια και οχήματα, ενώ επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σχετικάμε τη φονική πλημμύρα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις , όπως πολεοδομικές παραβάσεις, και αν χρειαστεί θα κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές μετέβησαν, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.
Ήδη, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.
Το πρωί, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

Οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους.

Εικόνες αποκάλυψης θυμίζουν οι φωτογραφίες αναγνώστη του enikos.gr από τη μεσαία γέφυρα της Μάνδρας στην πρώτη έξοδο της εθνικής οδού. Τα σπίτια που βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν "πνιγεί" στη λάσπη, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει φερτά υλικά.


Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίες στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.
"Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα αυτοκίνητα διοχετεύονται προς Μάνδρα - Θριάσιο ή αντίθετα μέσα από την Ελευσίνα", τονίζει ο αναγνώστης του enikos.gr "Πλημμυρισμένη είναι η εθνική οδός στο ύψος της Ελευσίνας. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στα διόδια", προσθέτει.


Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν στην Μάνδρα από το βουνό, έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ τα νερά έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.
Αναγνώστης του enikos.gr κατέγραψε με το κινητό του τη δραματική στιγμή όπου ένας χείμαρρος παρασύρει με μεγάλη ορμή ένα αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, ο οποίος έχει βγει έξω από αυτό στο σημείο που περνούν με δύναμη τα νερά.
Όσοι βρίσκονται σε ύψωμα, απέναντι από το πλημμυρισμένο σημείο του φωνάζουν να προφυλάξει τον εαυτό του.
Όπως βλέπουμε στο βίντεο εκεί βρίσκεται και ένα μεγάλος εκσκαφέας, ο χειριστής του οποίου προσπαθεί να συγκρατήσει το όχημα που παρασύρεται από τα νερά. Η ορμή του χειμάρρου είναι τόσο έντονη που δυσκολεύεται ακόμη και αυτό το βαρύ όχημα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε αναγνώστης του enikos.gr από τη Μάνδρα Αττικής. Στο βίντεο φαίνεται η μεγάλη ορμή του χειμάρρου που περνάει από τα σπίτια, με το ύψος του νερού να αγγίζει το ένα μέτρο.Τα νερά έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών.Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στη Νέα Πέραμο, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έστειλα αναγνώστες του enikos.gr.
Τα ορμητικά νερά, αφού παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, "έριξαν" και τον μαντρότοιχο του Νεκροταφείου της Μάνδρας και στη συνέχεια το κοιμητήριο πλημμύρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση