GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς αχρηστεύτηκαν 149 φιάλες αίματος στο Ρέθυμνο - Αναζητούνται οι υπεύθυνοι

Καταστράφηκαν 149 φιάλες αίματος έπειτα από βλάβη στο ψυγείο αίματος του νοσοκομείου Ρεθύμνου με τον διοικητή του νοσοκομείου να διατάζε...


Καταστράφηκαν 149 φιάλες αίματος έπειτα από βλάβη στο ψυγείο αίματος του νοσοκομείου Ρεθύμνου με τον διοικητή του νοσοκομείου να διατάζει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες που αφορούν στην παλαιότητα του ψυγείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Φραγκιαδάκη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε έπειτα από διακοπή της ΔΕΗ ενώ οι φωτεινές ενδείξεις για τις λειτουργίες του θαλάμου ήταν φυσιολογικές μετά την επαναφορά ρεύματος. Οι 149 φιάλες-ασκοί αίματος, καταστράφηκαν και απομακρύνθηκαν.

«Κάθε σταγόνα αίματος είναι αναγκαία οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την πίεση που δεχτήκαμε από τη συγκεκριμένη απώλεια. Όμως την ίδια ημέρα το νοσοκομείο εφοδιάστηκε με την ίδια ποσότητα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Χανίων και ως εκ τούτου όλα επανήλθαν στη φυσιολογική ροή ενώ κανένα χειρουργείο προγραμματισμένο ή έκτακτο δεν αναβλήθηκε».

Ο κ. Φραγκιαδάκης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες που αφορούν στην παλαιότητα του συγκεκριμένου ψυγείου το οποίο ήταν της δεκαετίας του 1980 και είχε ζητηθεί σε προγενέστερο χρόνο η αντικατάστασή του η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε. «Με το που ανέλαβα και προσωπικά τη διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησα την αντικατάστασή του, με τελευταία όχληση επί του θέματος πριν από ενάμιση μήνα. Σε 10 περίπου ημέρες θα έρθει στο νοσοκομείο μας το νέο υπερσύχρονο ψυγείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση