GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η τελευταία ομιλία του Γ. Παπανδρέου (το 2011) ως πρωθυπουργού

Σταύρος Στραβόλαιμος 4 Νοεμβρίου 2011, τότε που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί. Ακούστε τον.  -----...


Σταύρος Στραβόλαιμος
4 Νοεμβρίου 2011, τότε που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί. Ακούστε τον.
 ----- 
 Το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβαινε στο βήμα της Βουλής ζητώντας από τους βουλευτές του να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.  Η ομιλία του  ήταν η τελευταία του ως πρωθυπουργού και εμπεριείχε πολλά συναισθηματικά στοιχεία. Στην ομιλία αυτή δηλώνει:
"Και θέλω να κατανοήσετε την ειλικρίνεια των προθέσεών μου. Παιχνίδια δεν παίζω. Το πολιτικό κόστος, το ανέλαβα. Και τις ευθύνες μου, τις αναλαμβάνω. Και η παράδοση της οικογένειάς μου, δεν θα μου επέτρεπε τίποτα διαφορετικό. Από τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας, κληρονόμησα μόνο ένα ρολόι, τίποτε άλλο. Από τον πατέρα μου, τον Ανδρέα Παπανδρέου, κληρονόμησα ρητά στη διαθήκη του, το όνομά του. Τίποτε άλλο".
Η κυβέρνηση  λαμβάνει την ψήφο εμπιστοσύνης από 153 βουλευτές. Την επομένη, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011,  ο Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται τον Κάρολο Παπούλια και έξι ημέρες μετά ορκίζεται η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση