Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

  «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μετά το 2014


  Ο κτιριακός τομέας αποτελεί έναν πολυδάπανο καταναλωτή στην πατρίδα μας, με συμμετοχή στην συνολική εθνική κατανάλωση ενέργειας της τάξεως του 45%! Αντίστοιχα υψηλό είναι και το ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από την ενέργεια που καταναλώνεται. Τα περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της αναβάθμισης της κτιριακής απόδοσης των κτιρίων είναι υψηλά.
  Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους στην πατρίδα μας, δίνει κίνητρα στους πολίτες αναφορικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των πρώτων κατοικιών τους, κυρίως αυτών που ανήκουν σε χαμηλή ενεργειακή κατηγορία και έχουν ιδιαίτερη ανάγκη την εξοικονόμηση ενέργειας (με μοναδικά αποτελέσματα στη θέρμανση και δροσισμό των εσωτερικών χώρων). Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων έχουν πολλαπλά οφέλη σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα αυξάνεται η εμπορική αξία των κτηρίων.
  Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» θα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον που δημιουργήθηκε μέσω αξιοποίησης κονδυλίων ΕΣΠΑ και υπό προϋποθέσεις θα χρηματοδοτεί έως 70% της δαπάνης ενεργειακής αναβάθμισης και έως το ποσό των 25.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη του προγράμματος λέγεται ότι θα ξεπεράσει τα 290 εκατ. ευρώ!
  Με την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» δίνεται η ευκαιρία για την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης & Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μετά το 2014 Rating: 5 Reviewed By: Press- gr