GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 το μητρώο για την Airbnb

Η εγγραφή στο μητρώο για όσους δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, θα είναι υποχρεωτική και θα λειτουργήσει μέσ...


Η εγγραφή στο μητρώο για όσους δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, θα είναι υποχρεωτική και θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ έχει ως εξής:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, συναντήθηκε το Προεδρείο του σωματείου Σ.Ο.ΔΙΑ (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθως προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση