GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Το 2018 η επόμενη έξοδος στις αγορές – Επίθεση στη ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Το 2018 θα είναι η επόμενη έξοδος στις αγορές οπότε και θα είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα, μετά το swap (ανταλλαγή ομολόγων) που ξεκίνησ...


Το 2018 θα είναι η επόμενη έξοδος στις αγορές οπότε και θα είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα, μετά το swap (ανταλλαγή ομολόγων) που ξεκίνησε σήμερα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του κοινωνικού μερίσματος, ο κ. Τσακαλώτος εξαπέλυσε αρχικά επίθεση στη ΝΔ και τον Γιάννη Βρούτση κάνοντας λόγο για «κατάχρηση των στατιστικών στοιχείων», ενώ απάντηση έδωσε και στους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι το υπουργείο Εργασίας δεν έχει κάνει τίποτα για την αδήλωτη εργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά «μιλάτε εσείς, λες και είχατε πρώτη μέριμνα τον ΣΕΠΕ και τους ελέγχους». Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για το έργο που γίνεται στο υπουργείο Εργασίας και συνεχάρη την ηγεσία του.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αφού κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ για νέα μέτρα το 2018 καθώς δεν θα χρειαστεί ευρώ νέων μέτρων, «επικαλεστήκατε τις τράπεζες, όμως και αυτό δεν πιάνει καθώς σήμερα είχαμε συνάντηση με το ΔΣ των συμβολαιογραφικών συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και αποφασίσαμε για το πώς θα προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί».

«Λύνουμε τα προβλήματα ένα- ένα» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε και ο Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι «θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είμαστε σε μνημόνιο και μέσα σε αυτό οι Θεσμοί κάνουν εκτιμήσεις για την πορεία και την απόδοση των μέτρων, με το ΔΝΤ πάντα να υποτιμά τις αποδόσεις. Έτσι δημιουργείται μια φυσική ροπή προς την υπέρβαση των στόχων».

Απευθυνόμενος και πάλι στη ΝΔ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχετε πρόβλημα με τα μακροοικονομικά», επικαλούμενος το άρθρο του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» όπου υποστηρίζει ότι «δεν θα υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί».

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν είναι μόνο ένα μέρισμα για τους φτωχότερους, αλλά αφορά και σε μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης», παραδεχόμενος και πάλι ότι «έχουν ζοριστεί τα μεσαία στρώματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «σίγουρα δεν είναι αρκετό αυτό (το μέρισμα), όμως είναι μέρος μιας διαδικασίας και ενός σχεδίου για να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για τα Paradise Papers, αναφέροντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «δεν βλέπει πού είναι το πρόβλημα», αλλά όπως είπε «για κάθε ευρώ, δολάριο ή γεν στο εξωτερικό και γενικότερα η φοροαποφυγή είναι επίσης κομβικό σημείο του ότι ζορίζεται η μεσαία τάξη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέκυψε και μια στιγμή έντασης με τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επιχείρησε να τον διακόψει, με τον κ. Τσακαλώτο να λέει ότι «σταματήστε τον λαϊκισμό και να διακόπτετε ώστε να μην ακουστεί ο αντίλογος».

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση