GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο 24% των Καταλανών επιθυμούν απόσχιση από την Ισπανία

Λιγότεροι από ένας στους τέσσερις Καταλανούς θέλουν να συνεχισθεί το σχέδιο διεκδίκησης της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, εν όψει τ...


Λιγότεροι από ένας στους τέσσερις Καταλανούς θέλουν να συνεχισθεί το σχέδιο διεκδίκησης της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, εν όψει των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα El Pais.
Μόνο το 24% των ερωτηθέντων από την εταιρεία Metroscopia δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχισθεί η διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές, ενώ το 71% είπαν ότι θα προτιμούσαν να συμφωνήσουν οι πολιτικοί στη βάση μίας παραμονής της Καταλωνίας στην Ισπανία.
Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας πιθανόν να μην μπορέσουν να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του καταλανικού κοινοβουλίου στις εκλογές, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Ωστόσο, το περιθώριο σφάλματος 2,4% της έρευνας και το γεγονός ότι τα ποσοστά των δύο στρατοπέδων είναι μοιρασμένα, καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να κερδίσουν το 46% των ψήφων, ελαφρά μειωμένο από το 47,7% στις προηγούμενες εκλογές του 2015. Τα κόμματα υπέρ της παραμονής με την Ισπανία θα έπαιρναν επίσης 46% έναντι 40% την τελευταία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση