GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρίκη! Στραγγάλισαν 25χρονο και 21χρονη και τους πέταξαν στο νεκροταφείο γιατί διαφωνούσαν με τον έρωτά τους

Θύματα ενός "εγκλήματος τιμής" έπεσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Πακιστάν γιατί έφυγαν για να ζήσουν μαζί, χωρίς να έχ...


Θύματα ενός "εγκλήματος τιμής" έπεσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Πακιστάν γιατί έφυγαν για να ζήσουν μαζί, χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του νεαρού άνδρα, αλλά πολλοί εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζαν ο 25χρονος με την 21χρονη αγαπημένη του, είχε ενημερώσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την εξαφάνισή τους, αφού δεν τους είχε δει για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ανακάλυψε ίχνη αίματος.

«Η νεκροψία έδειξε ότι το ζευγάρι στραγγαλίστηκε», δήλωσε ο γιατρός Ροχίνα Χάσαν. Στη συνέχεια οι σοροί τους τοποθετήθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων και θάφτηκαν σε ένα νεκροταφείο, σε ξεχωριστούς τάφους, χωρίς να γίνει τελετή ή προσευχές. Τα πτώματά τους αποτεφρώθηκαν σήμερα στο Καράτσι.

«Οι δύο σκοτώθηκαν στο όνομα της τιμής», σχολίασε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κάσιμ Χαμίντ. Σύμφωνα με τις έρευνες, το ζευγάρι σκότωσαν πολλοί συγγενείς τους.

«Ερευνούμε αν την εκτέλεσή τους είχε ζητήσει μια ζίργκα», ένα παραδοσιακό τοπικό συμβούλιο, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπίντ Μπαλόχ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τουλάχιστον 280 «εγκλήματα τιμής» (κυρίως εναντίον γυναικών) διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2017. Ένας αριθμός που προφανώς είναι μικρότερος από τον πραγματικό.

Οι δράστες των εγκλημάτων αυτών σπάνια τιμωρούνται, με τις οικογένειες των θυμάτων να μπορούν να συγχωρήσουν τους δολοφόνους, που είναι συχνά συγγενείς τους, αν τους καταβάλουν ένα ποσό, βάσει του ισλαμικού νόμου.

Ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2016 είχε στόχο να σταματήσει την πρακτική αυτή, όμως οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση