GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώσεις έως 450 ευρώ το μήνα για χιλιάδες ένστολους - Αναλυτικά παραδείγματα

Μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρε...


Μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν την 1η Ιανουαρίου 1993 αναμένεται να σημειωθούν το 2018 με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου 4472/2017 για τα νέα ειδικά μισθολόγια, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με υπολογισμούς οι μειώσεις στις τρέχουσες αποδοχές θα φθάσουν έως και τα 225 ευρώ το μήνα ή τις 2.700 ευρώ το χρόνο, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων οι συνολικές εισοδηματικές απώλειες εντός του 2018 θα φτάσουν τα 450 ευρώ το μήνα ή τις 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση!

Ο λόγος για τον οποίο από το νέο έτος θα επιβληθούν σημαντικές μειώσεις στις καθαρές αποδοχές χιλιάδων υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι το γεγονός ότι, ταυτόχρονα με την αναδρομική από 1ης/1/2017 εφαρμογή των ρυθμίσεων των νέων ειδικών μισθολογίων του νόμου 4472/2017 η οποία αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018, θα τεθεί σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η/1/2017, μια διάταξη βόμβα που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο και προβλέπει για πολλούς από τους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια την αύξηση της βάσης υπολογισμού των παρακρατούμενων εισφορών για κύρια σύνταξη, επικουρική σύνταξη, περίθαλψη και εφάπαξ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη διάταξη του άρθρου 3 του νόμου 4488/2017, σύμφωνα με την οποία:

Για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο και αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, από 1ης/1/2017 και εξής ως συντάξιμες αποδοχές, επί των οποίων υπολογίζονται ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται το σύνολο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών με εξαίρεση:

- Την «προσωπική διαφορά».

- Την αποζημίωση πενθημέρου και τη νυχτερινή αποζημίωση.

Οι συντάξιμες αποδοχές που προσδιορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους λαμβάνονται υπόψη και κατά τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρική ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη και εφάπαξ παροχή.

Για παράδειγμα:

Αρχιπυροσβέστης με 27 έτη υπηρεσίας με το νέο μισθολόγιο και τις νέες ρυθμίσεις θα έχει μια μείωση του μισθού του περί τα 90 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1.080 ευρώ. Συνολικά η απώλεια αποδοχών εντός του 2018 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στις 2.160 ευρώ.

Πυρονόμος με 31 έτη υπηρεσίας με το νέο μισθολόγιο και τη νέα ρύθμιση για την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων υπολογίζεται ότι θα έχει μια μείωση μισθού περί τα 77 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 924 ευρώ. Συνολικά η απώλεια αποδοχών κατά τη διάρκεια του 2018 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1.848 ευρώ.

Επιπυραγός με 20 έτη υπηρεσίας με το νέο μισθολόγιο και τις νέες ρυθμίσεις θα έχει μια μείωση του μισθού του περί τα 115 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1.380 ευρώ. Συνολικά η απώλεια αποδοχών εντός του 2018 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στις 2.760 ευρώ.Πύραρχος με 31 έτη υπηρεσίας με το νέο μισθολόγιο και τη νέα ρύθμιση για την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων υπολογίζεται ότι θα έχει μια μείωση μισθού περί τα 225 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 2.700 ευρώ. Συνολικά η απώλεια αποδοχών κατά τη διάρκεια του 2018 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 5.400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση